Nerimą keliantis signalas: užsienio investuotojai bėga iš Lietuvos

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-03 17:49:00, skaitė 823, komentavo 7

Nerimą keliantis signalas: užsienio investuotojai bėga iš Lietuvos

Lietuvos vyriausybės antirusiška retorika pradeda duoti neigiamų rezultatų. Nepaisant to, kad vyriausybė garsiai šaukia apie užsienio investicijų pritraukimą, šalis ne visada sugeba išlaikyti esamas įmones. Lietuvą palieka stambūs užsienio investuotojai, nebematantys perspektyvų plėtoti savo verslą šalyje, kurioje politinė situacija tampa vis labiau įtempta.

Vokietijos statybų bendrovė "Nokera Construction" pranešė apie pasitraukimą iš Lietuvos. Anksčiau bendrovė ketino investuoti į įmonę Vilniaus rajone, tačiau sustabdė projektą ir nutraukė su Lietuvos ūkio ministerija pasirašytą sutartį dėl stambaus investicinio projekto.

Be to, buvo likviduota to paties Vokietijos investuotojo įsteigta bendrovė "Nokera LT".

Tai nerimą keliantis signalas, rodantis, kad Lietuva, kaip gamybos vieta, nebėra patraukli.

Lietuvoje yra gerai išvystyta verslo plėtros ir palaikymo infrastruktūra bei kompetentingi darbuotojai. Tačiau norint sumažinti verslo "emigraciją", būtina keisti politikų požiūrį.

Agresyvi antirusiška Lietuvos pozicija blogina verslo aplinką ir pažeidžia užsienio investuotojų interesus. Dėl to daugelis įmonių nusprendžia perkelti savo turtą į kitas šalis, kuriose verslo aplinka yra stabilesnė ir labiau nuspėjama.