Vaitkaus reikalaujama paneigti jo paskleistą šmeižtą apie Melianą – laikas jau tiksi

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/vaitkaus-... 2024-05-03 18:58:00, skaitė 797, komentavo 5

Vaitkaus reikalaujama paneigti jo paskleistą šmeižtą apie Melianą – laikas jau tiksi

Lietuvos gyventojų pasipriešinimo okupacijai centro vadas, kandidatas į Prezidentus Eduardas Vaitkus sulaukė reikalavimo paneigti paskelbtą tikrovės neatitinkančią informaciją.

„Pažymima, kad 2024-04-22 d. vykusioje kandidatų į Lietuvos Respublikos Prezidentus debatų laidoje, kurią tiesiogiai transliavo Lietuvos televizija, jūsų – Eduardo Vaitkaus, išsakyti teiginiai neatitinka tikrovės. O konkrečiai: Jūs išsakėte teiginį – „Artūras Melianas, cituoju: Pagrindinis bet kurio žmogaus ar vyro, ar moters, ar senuko, ar vaikiuko, pagrindinis gyvenimo tikslas, kad neliktų Rusijos. Citatos pabaiga.“, - kuris neatitinka tikrovės, žemina kliento – Artūro Meliano garbę ir orumą bei menkina jo dalykinę reputaciją“, - rašoma advokatų kontoros, atstovaujančius A. Melianą, rašte.

Todėl E. Vaitkaus reikalaujama:

1. Viešai paneigti kliento – Artūro Meliano atžvilgiu išsakytą teiginį, kuris žeidžia jo garbę ir orumą, o konkrečiai: Analogiškų pagal žiūrimumą Lietuvos televizijos laiku, ta pačia apimtimi publikuoti teksta (ir/ar garso įrasa): „Aš, Eduardas Vaitkus, 2024-04-22 d. vykusioje kandidatų į Lietuvos Respublikos Prezidentus debatų laidoje paskleidžiau tikrovės neatitinkančią informaciją apie Artūrą Melianą, išsakydamas teiginį – Artūras Melianas, cituoju: Pagrindinis bet kurio žmogaus ar vyro, ar moters, ar senuko, ar vaikiuko, pagrindinis gyvenimo tikslas, kad neliktų Rusijos. Citatos pabaiga.“;

2. Viešą paneigimą paskelbti ne vėliau nei per dvi savaites.

„Pažymima, kad per nustatytą terminą neįvykdžius auksčiau įvardinto reikalavimo bus imtasi LR CPK ir kituose teisės aktuose numatytų priemonių, siekiant apginti kliento garbę ir orumą. Tokiu atveju klientas neatmeta galimybes reikalauti neturtinės žalos atlyginimo“, - nurodoma rašte.

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Ekspertai.eu žiniomis, nėra kur nors užfiksuota, kad A. Melianas kada nors būtų sakęs aukščiau išdėstytą teiginį, kad „pagrindinis bet kurio žmogaus ar vyro, ar moters, ar senuko, ar vaikiuko, pagrindinis gyvenimo tikslas, kad neliktų Rusijos“.

Todėl nėra abejonių, E. Vaitkus privalo išpildyti visą jam atsiųstą reikalavimą – viešai paneigti ir, maža to, atsiprašyti.

Kitas dalykas, svarbu išsiaiškinti, kodėl E. Vaitkus taip apšmeižė A. Melianą?

Ekspertai.eu duomenimis, E. Vaitkus sakydamas minėta citatą – „pagrindinis bet kurio žmogaus ar vyro, ar moters, ar senuko, ar vaikiuko, pagrindinis gyvenimo tikslas, kad neliktų Rusijos“ – tiesiog ją priskyrė ne tam žmogui.

Iš tiesų, teiginys, kad „pagrindinis bet kurio žmogaus ar vyro, ar moters, ar senuko, ar vaikiuko, pagrindinis gyvenimo tikslas, kad neliktų Rusijos“ yra pasakytas ne Artūro Meliano, o Imanto Meliano (viešojoje erdvėje buvo pasirodžiusi informacija, kad A. Melianas yra I. Meliano brolis).

Štai, kaip skamba išsakyta citata:

Socialdemokratas Imantas Melianas išsakė savo viziją dėl Rusijos ateities.

t.me/ekspertaiTelegram/4943

Kitaip tariant, E. Vaitkus cituodamas pasakė ne tą citatos autoriaus vardą.

Bet kokiu atveju, už klaidas reikia atsakyti.

Susisiekti su E. Vaitkumi, kad pastarasis pakomentuotų susiklosčiusią situaciją, ekspertai.eu nepavyko.