Vardan karjeros žmogaus teisių srityje baltaodė sukčiuvienė daug metų apsimetinėjo ... negre

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: http://www.buzzfeed.com/claudi... 2015-06-17 15:09:16, skaitė 3610, komentavo 0

Vardan karjeros žmogaus teisių srityje baltaodė sukčiuvienė daug metų  apsimetinėjo ... negre

Neįtikėtinai juokinga, bet labai tolerantiška istorija iš Amerikos

Šiais tolerantiškais laikais net lyties ar seksualinės orientacijos pokyčiais nieko nebenustebinsi. Tačiau žinia, kad vardan tolerancijos ir karjeros galima pasikeisti ... rasę sukėlė šoką net visko mačiusioje Amerikoje.

Žinia, kad garsi žmogaus teisių gynėja, besispecializuojanti kovose už afroamerikiečių  integraciją ir vadovaujanti National Association for the Advancement of Coloured People (NAACP) padaliniui Spokane, Washington juodaodė moteris Rachel Doležal iš tiesų yra ... baltaodė sukrėtė amerikiečių vaizduotę. 

Kraupi tiesa apie apsimetėlę paaiškėjo visai netikėtai. 

Gimusi blondine Rachel Doležal, nešiojo chemiškai suveltų garbanotų plaukų kupetą ir tamsino odą kosmetinėmis priemonėmis.  Dvidešimt metų ji buvo laikoma afroamerikiete, kurį laiką turėjo vyrą negrą, daugybę kartų skudėsi spaudai ir policijai dėl to, kad dėl juodos odos spalvos yra tapusi rasinės diskriminacijos ir neapykantos nusikaltimų auka. 

Vienžo, buvo laikoma pavyzdinga afroamerikiečių aktyviste. 

Kol tiesa neišlindo į dienos šviesą. Mat prieš kelias dienas pas jos tėvus užklydo žurnalistai ir paprašė pakomentuoti eilinį jų dukters pasigraudenimą apie kančias ir persekiojimą dėl juodos odos.

Čekų ir vokiečių kilmės baltaodžiai tėvai apstulbino žurnalistus pareiškimu, kad jų dukra gimė ir užaugo, kaip baltaodė  blondinė. Ir kad ji neturi nei lašo negrų kraujo. 

Tiesiog savo laiku jie buvo įsivaikinę ir užauginę kelis negriukus, jauniausią kurių Rachel dabar mėgsta pristatinėti, kaip savo ... vyriausią sūnų.  

"Ji mūsų dukra, o mes abu europietiškos kilmės. Mes labai nustebę dėl tokio jos nusistatymo ir visa tai mus labai liūdina", - sakė Rachel tėvukas, Larris Doležal.

Tuo tarpu išgirdusi apie tai pati Rachel pareiškė, jog tėvų nuomonė jai "šūdo verta". Ir kad ji nepalaiko su jais santykių ir net nelaiko tų žmonių savo tėvais.


Baltaodės, bet vidumi negrės aktyvistės tėvai...

Aršioji negrų teisių gynimo aktyvistė ir afroamerikietiškos kultūros entuziastė pareiškė, kad  rasinė ir etninė žmogaus priklausomybė negali būti nulemti nuo prigimimo ir turi būti laisvo pasirinkimo objektas. Jai nepatinka terminas afroamerikietis, todėl ji vartoja žodį "juodasis".

Ir jeigu ji širdyje jaučiasi negre, vadinasi ji tokia ir yra. Net jeigu tenka tamsinti odą, dažytis bei garbanotis plaukus.

Ir tada USA viešojoje erdvėje kilo audra. Visi puolė ginčytis - ar turi žmogus teisę savo nuožiūra pasikeisti ...rasę? 

Vieni šaukė, kad jeigu vyras gali apsiskelbti moterimi ir vaikščioti ar tarnauti kariuomenėje pasirėdęs tos lyties rūbais - ir tai yra visiškai normalu, tai rasę į tolerantiškesnę pasikeisti daug lengviau. Tereikia šiek tiek batų tepalo ir šepečio. 

Arba ritės siūlų ir adatos - susiaurinti akių kampučius, jei norima pavirsti azijiečiu.

Kiti oponavo, kad tokie triukai gali sugriauti visą tolerancijos ir nediskriminavimo politiką. 

- Kas bus, jeigu visi apsiskelbs negrais?, - piktai klausė jie. Juk žmogaus teisių gynėjams nebebus ko ginti ir už ką kovoti? Negalima to leisti, nes tai basiau, negu baisu.

Vienžo, pirkitės popkorno, ieškokitės gilesnio krėslo ir sėskite žiūrėti naujo tolerantiško cirko, su juodaodę apsimetusia prigimtine blondine žmogaus teisių gynėja Rachel Doležal. 

Aš tokio seniai nesu matęs... ;) 

P.S. Smalsu išgirsti jūsų nuomonę - ar reikia leisti keisti savo rasę asmens nuožiūra?

Ir jeigu reikia leisti, tai ar privalu dažytis odą juoda spalva, garbanotis plaukus bei siūtis akių kampučius? 

O gal pakanka tik notariškai patvirtintos deklaracijos, be jokių išorės pokyčių?

http://www.buzzfeed.com/claudiakoerner/a-civil-rights-leader-has-disguised-herself-as-black-for-yea#.yvQMwj33WK

Istorijos tęsinys: http://www.bbc.com/news/world-us-canada-33121145?ocid=socialflow_facebook