M. Ransdorfas: „Atsiprašau, kad pasakysiu nediplomatine kalba“

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/mransd... 2015-06-29 15:47:36, skaitė 4305, komentavo 0

M. Ransdorfas: „Atsiprašau, kad pasakysiu nediplomatine kalba“


M. Garbačiauskaitė-Budrienė (kairėje). Nuotr. facebook.com

Teroristinėje Rusijos valstybėje besidarbuojančio lietuvių režisieriaus Rimo Tumino pasisakymai (Vachtangovo teatras Niujorke. Rimo Tumino interviu) Lietuvoje sulaukė griežto įvertinimo.  

15min.lt žurnalistas Dovydas Pancerovas negailėjo kritikos R. Tuminui ir atskleidė, kad šis „savyje slepia žiaurų homo sovieticus“.

Konservatorius Algis Ramanauskas R. Tuminą palygino su apsišikusia teatro beždžione.

Politologas Nerijus Maliukevičius režisieriaus R. Tumino pasisakymą pavadino politiniu neišprusimu: „Aš pasijaučiau labai nemaloniai tai išgirdęs“, – visuomenę yra informavęs politologas.

Pasmerkimą režisieriaus atžvilgiu yra išsakę ir daugiau mūsų valstybės valatkodelfinės žiniasklaidos šviesulių, tarp jų – nepriklausomo naujienų portalo delfi.lt redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

„Taip, teisę egzistuoti turi visos nuomonės ir visoms suteiksime tribūną, netgi pačioms drastiškiausioms. Bet – yra teisė ir tas nuomones vertinti visaip. R. Tuminas iš savo pasisakymų man panašus į naudingą idiotą. <...> Kažkas turi pasakyti, kad režisierius nuogas“, – nepabijojo pasakyti aštraus žodžio M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Galima paklausti – ar M. Garbačiauskaitės-Budrienės pasvarstymus apie naudingus idiotus įkvėpė ne Čekijos europarlamentaras Miloslavas Ransdorfas?

Tiesa, čeko pareiškimo, skirtingai nei R. Tumino, išmintinga ir tolerantiškai priimanti visas nuomones M. Garbačiauskaitė-Budrienė savo facebook paskyroje nepaskelbė. Šis pasisakymas nerado vietos ir jos vadovaujamame delfi.lt portale.

Gal todėl, kad tinklalapio vyriausioji redaktorė jį klaidingai suprato, pagalvojo, jog čia nepagarbiai kalbama ne tik apie Lietuvą, bet ir apie ją bei jos prižiūrimą portalą?

 

O M. Ransdorfas pasakė tik tiek:

„Atsiprašau, kad pasakysiu nediplomatine kalba, bet mes neturime būti Jungtinių Amerikos Valstijų naudingais idiotais. Ligi šiol Europos Sąjungos elgesys buvo toks, kad mes buvome užėmę naudingų idiotų poziciją“.

Keli susiję:

Ko nedrįso gėdinga lietuviška žiniamela: Anatolijaus Šary interviu estiškajam delfiui

Anatolijus Šary: „Профессионалке Monikе Garbačiauskaitė“

Politologas ir dėstytojas N. Maliukevičius „sužibėjo“ nepriklausomame Rusijos televizijos kanale „Dožd“