Arminas Mockevičius: Armijai ir civiliams

Autorius: Arminas Mockevičius Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-01-09 19:59:00, skaitė 435, komentavo 15

Arminas Mockevičius: Armijai ir civiliams

Nuo meilės iki neapykantos tik vienas žingsnis. Tikrai mylėjau Armijai ir civiliams parduotuvę, jų prekių kokybę ir asortimentą, jų profesionalumą. Išleidau ne vieną ir ne du šimtus eurų jų parduotuvėse. Deja, viską pakeitė šis vakaras. Gerą reputaciją galima kurtis daug metų, tačiau ją sugriauti galima akimirksniu.

Ėjau į parduotuvę nusipirkti šiltų neperšlampamų pirštinių, nes susidėvėjo senosios taip pat pirktos iš AIC. Atėjau į parduotuvę ir einu prie pirštinių, girdžiu karišku balsu be jokių įžangų:

- Ė, tu parodyk GP. Užsigavau ir pamaniau, pažaisiu, nors ir turėjau paklusnumo pažymėjimą – buvau parsisiuntęs tokį pažymėjimą, kad dalyvauju moksliniame tyrime - kontrolinėje nesiskiepijusių asmenų grupėje. T.y. ši grupė reikalinga tam, kad būtų galima palyginti žmonių sveikatą ir įvertinti kokią žalą daro medikamentai ilgalaikiu laikotarpiu. Deja į mano šį pažymėjimą buvo pažiūrėta su pajuoka. Labai greitai atsirado trys asmenys aplinkui – galbūt darbuotojai. 

Neatsimenu kuris sakė:

- Parodyk GP arba dink iš čia.

Jie neturėjo jokių pažymėjimų, jokių skiriamųjų ženklų, todėl sakau o gal galite parodyti savo GP ir dokumentus, kurie Jus įgaliojo tikrinti ypatingus asmens duomenis. Jie į mano prašymą: - Nieko mes nerodysim, eik iš čia.

Aš sakau tada kviečiam policiją ir išsiaiškinsim. Tada tie 3 augaloti vyrukai visi dvigubai stambesni už mane ir keliomis galvom aukštesni apstojo mane iš visų pusių ir vienas parodė laikrodį ir sako:

- Turi 2 minutes išeiti, o jei ne mes tave išmesim. O tada man pasidarė nejuokinga, bet vis dar išlemenau:

- Jūs neturite teisės manęs liesti.

Jie man į tai:

- Tu neaiškyk kokias mes turime teises, tai mūsų parduotuvė. Mes neturime apsaugos, todėl patys tave išmesim.

Galiausiai tikrai išsigandau, nes prisiminiau, kad prie parduotuvės yra statoki laiptai ir tikrai nenorėjau nuo jų nulėkti. Tada nusileidau jiems ir parodžiau paklusnumo pažymėjimą. - Tada jie pasakė, ačiū, bet mes vis tiek Tavęs neaptarnausime. Džiaugiuosi, kad jie paliko mane ramybėje ir likau saugus, bet buvo liūdna, kad žmonės įgavę pretekstą ir „teisę“ naudoti prievartą ja ir naudojasi, nežinau kas būtų buvę, jei aš iš tiesų nebūčiau turėjęs paklusnumo kodo. Visgi man jau darosi nejuokinga, kaip uoliai kai kurie žmonės vykdo pačius kvailiausius valdžios nurodymus.

Dar kiek palūkuriavau (buvau tokioj afekto būsenoje) - apžiūrėjau kelias pirštines, dar bandžiau paskambinti vadovybei, bet neatsiliepė. Visgi išeidamas atsisveikinau ir lyg išgirdau iš vieno iš darbuotojų, kai buvo atskirai nuo savo kolegų atsisveikinimą. Vėliau vadovas perskambino po keliolikos minučių, tačiau išėjus iš parduotuvės ir nurimus emocijoms supratau, kad jau niekada nenorėsiu nieko bendro su šia parduotuve turėti, nors buvau ištikimas klientas ne vienerius metus. Liūdniausia yra tai, kad pamačiau kaip veikia masinė psichologija, kai žmonės pasijunta dievais ir praranda sveiką protą būdami grupėje ir būna pasirengę vykdyti nežmoniškus dalykus. Nuo tokių dalykų ir prasideda genocidai. Tikrai nerekomenduoju Armija ir Civiliams ir šį kartą ne dėl prekių kokybės, o tiesiog aptarnavimo nebuvimo.

O dabar mieli draugai gal galite pasakyti alternatyvą AiC, nes man vis dar reikia šiltų ir kokybiškų neperšlampančių pirštinių?