Kodėl Lietuvos režimas yra toks destruktyvus?

Autorius: Andrius Martinkus Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/kodel... 2022-02-05 01:39:00, skaitė 470, komentavo 1

Kodėl Lietuvos režimas yra toks destruktyvus?

Kodėl taip brutaliai ir demonstratyviai naikinami ryšiai su Baltarusija ir Kinija? Kodėl taip aršiai kurstoma rusofobinė karo isterija? Kodėl režimas su tokiu sadistiniu pasimėgavimu naikina Lietuvos ekonomiką?

Kodėl šitas režimas, per trisdešimt „laisvės“ ir „nepriklausomybės“ metų „išlaisvinęs“ Lietuvą nuo mažiausiai milijono žmonių, šiandien, regis, meta visas savo pajėgas tam, kad ją galutinai pribaigtų? Kodėl šitas režimas toks destruktyvus?

Todėl, kad jis sieja save su ta Jungtinių Amerikos Valstijų politinio elito dalimi, kuri mano, jog JAV bet kokia kaina privalo išlikti pasaulio hegemonu. Bet kokia kaina – net Trečiojo pasaulinio karo kaina.

Nes tik esant tokiai pasaulio tvarkai, kurioje JAV yra pasaulinis hegemonas, šita politinio JAV elito dalis jaučiasi saugi. Žlugus JAV pasaulinei hegemonijai, nežlugs nei JAV, nei kiti JAV politinio elito segmentai.

Bet šita JAV politinio elito dalis (neokonservatoriai, neoliberalai) – su kuria sieja save Lietuvos režimas – gali atsidurti ant teisiamųjų suolo.

Todėl šitai JAV politinio elito daliai gyvybiškai svarbu išsaugoti pasaulio tvarką, kurioje JAV yra pasaulinis hegemonas.

Ir Lietuvos neoliberaliam režimui yra gyvybiškai svarbu išsaugoti pasaulio tvarką, kurioje JAV yra pasaulinis hegemonas. Nes žlugus šitai tvarkai - priešingai nei gąsdina Lietuvos režimo propaganda – Lietuva nežlugs. O šaika gali atsidurti kalėjime.

Jungtinėse Valstijose yra daugybė žmonių, suprantančių, kad beatodairiška kova už JAV pasaulinės hegemonijos išsaugojimą yra destruktyvi kova tiek viso pasaulio, tiek pačių JAV nacionalinių interesų atžvilgiu.

Tai liudija publikacijos tokiuose leidiniuose kaip „The National Interest“, „The Nation“, „The American Conservative“, „American Thinker“ ir kituose.

Taip, didžioji dalis JAV (ir apskritai Vakarų) viešosios erdvės yra okupuota rusofobinės „karo partijos“. Ji viešpatauja ir gūdžios Vakarų provincijos – Lietuvos – viešojoje erdvėje.

Lietuvoje „karo partija“ skelbia karą Rusijai, Baltarusijai, Kinijai, tradicinėms vertybėms, lietuvių kalbai ir sveikam protui.

Lietuvos režimo vykdomos „vertybinės“ užsienio politikos esmė yra beatodairiškai ginti pagrindinę „vertybę“ – pasaulinę JAV hegemoniją.

Pastaruosius trisdešimt metų egzistavusią pasaulio tvarką, kurioje lietuvių tauta savo istorinėje tėvynėje sparčiai nyko ir tebenyksta, o po šimto metų – jeigu tikėti vienos Kovo 11-osios akto signatarės ir senojo Landsbergio gerbėjos žodžiais – ir visai išnyks.

Lietuvos režimo vykdomos „vertybinės“ užsienio politikos esmė yra tarnavimas ne Lietuvos ir net ne JAV nacionaliniams interesams, o globalios neoliberalios šaikos, ciniškai manipuliuojančios ne tik Rytų Europos „limitrofais“, bet ir pačiomis JAV, interesams.

Perfrazuojant gerai žinomą sparnuotą posakį – Lietuvos nacionaliniai interesai ir Lietuvą terorizuojančios šaikos interesai yra skirtingų pasaulių dimensijos. Todėl pirmojo pasaulio akimis žiūrint, antrojo pasaulio gyventojų vykdoma politika atrodo tokia absurdiška ir destruktyvi.