Habil. dr. Algimantas Kirkutis. Tai, kad pandemija traukiasi, įrodo, kad mūsų GYVYBINĖ ENERGIJA atlaikė ir šį, dirbtinai suduotą jai, smūgį

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/habi... 2022-02-07 15:39:00, skaitė 366, komentavo 0

Habil. dr. Algimantas Kirkutis. Tai, kad pandemija traukiasi, įrodo, kad mūsų GYVYBINĖ ENERGIJA atlaikė ir šį, dirbtinai suduotą jai, smūgį

GYVYBINĖ ENERGIJA/ATSPARUMAS LIGOMS/SVEIKATA – visa tai ir yra IMUNITETAS (lot. IMMUNITAS – LAISVUMAS NUO PRIEVOLIŲ). Mus nuo mažumės mokė ir vertė įtikėti į kažin ką kitą (Dievą, partiją, virusus) tik ne į savo vidinę stiprybę – GYVYBINĘ ENERGIJĄ. Mes staiga pamiršome, kad mūsų gyvybė per milijardus evoliucijos metų išsivystė tobuliausiai. Tai reiškia, kad ji yra prisitaikiusi kovoti su žalingu išorinės aplinkos poveikiu ir jau buvusiais, dar iki mums atsirandant, virusais ir kitais mikroorganizmais.

Tai, kad pandemija traukiasi, įrodo, kad mūsų GYVYBINĖ ENERGIJA atlaikė ir šį, dirbtinai suduotą jai, smūgį. Mokslininkai jau 1940-aisiais metais žinojo, kad primityvi antikūnų gamybos samprata, neturi nieko bendra su imuniteto formavimusi. Imuninė sistema yra daug sudėtingesnė nei šis mechanizmas. Imunitetą sudaro mažiausiai dvi grandys: HUMORALINĖ (antigenas ir antikūnas) IR LĄSTELINĖ (bendroji). Pastaroji yra nuostabiai sudėtinga. Ji susideda iš mažiausiai 15-os vienas nuo kito priklausančių ląstelių tipų, kurie į kraują išleidžia dešimtis rūšių molekulių, kad galėtų sąveikauti tarpusavyje ir atlikti apsaugines funkcijas.

Kiekvienoje iš šių ląstelių yra dešimtys tūkstančių genų, kurių veikla kinta priklausomai nuo amžiaus, fizinės būklės, infekcijų, skiepų, dietos, streso ir kt. Tai yra nepaprastai daug veikiančių ryšių. Ir mes vis dar nežinome, ką dauguma jų daro ar turėtų daryti. Jei viena iš šių dviejų imuninės sistemos dalių yra per intensyviai aktyvuojama, kita – automatiškai slopinama. Antikūnai rodo humoralinio imuniteto suaktyvinimą dėl per dažno jos aktyvinimo skiepais, pagamintais tik tam tikrai viruso atmainai. Tai reiškia, jog ląstelinis imunitetas silpsta. Žmogus, turintis gerą imunitetą, turi balansą tarp abiejų sistemos dalių.

Iki galo nesuvokdami imuninės sistemos principų, skiepytojai pradėjo skiepyti žmones. Tai kelia pavojų, apie kurį reikia žinoti. Jau stebime pasiskiepusiųjų nuo CORONA-19 DELTA atmainos dvigubai didesnį sergamumą OMIKRON negu tarp neskiepytų žmonių. Ne gano to, galima galvoti, kad per dažnai skiepijamiems asmenims gali padidėti sergamumas ir visomis kitomis ligomis, nuo kurių paprastai saugo ląstelinis imunitetas. Tokioje situacijoje kiekvienam iš mūsų darosi itin svarbu rimtai ir atsakingai pasirūpinti SVEIKA GYVENSENA tam, kad sustiprinti savo bendrąjį LĄSTELINĮ IMUNITETĄ IR SVEIKATĄ.