N. Puteikis didžiuojasi būdamas nacistų rėmėju ir finansuotoju

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/n-pu... 2022-03-29 19:47:00, skaitė 474, komentavo 5

N. Puteikis didžiuojasi būdamas nacistų rėmėju ir finansuotoju

2014 metais, kai Vytautas Landsbergis Kijeve vykusiame Euromaidane ragino kelti maidanus ir perversmą visoje Ukrainoje, tuoj pat po savo šeimininko Landsbergio nurodymų Puteikis puolė remti Ukrainos Azovo teroristinį būrį.

Naglis Puteikis socialiniame tinkle 2022.03.29 visiems priminė : „2014 m. Mariupolį tuo metu (ir dabar) ginančiam Azovo batalionui nusiunčiau pagal J. Ohmano informaciją per Blue / Yellow paprašytus du STIHL benzininius pjūklus apkasų tvirtinimui, kuriuos pats ir nupirkau. J. Ohmanas man atsiuntė nuotrauką, kad jie tikrai gavo.“

Primename, kad 2015 metais JAV Kongreso atstovų rūmai priėmė įstatymo pataisas, kurios uždraudžia tiekti į Iraką ir Ukrainą nešiojamus zenitinius raketinius kompleksus (NZRK). Apie tai savo internetiniame puslapyje birželio 11 d. pranešė Demokratų partijos atstovas Džonas Konjerasas jaunesnysis (John Conyers, Jr.). Jis pažymėjo, kad vienbalsiai patvirtintos pataisos neleis teikti karinę pagalbą Ukrainos savanorių batalionui „Azov“, kurį politikas pavadino „nacistiniu“.

„Jei ko galime pasimokyti iš iš JAV įsitraukimų į užsienio konfliktus, tai būtent to, kad turime saugotis nenumatytų pasekmių. Tai buvo akivaizdu ir prieš kelis dešimtmečius Afganistane, TSRS invazijos metu, jog  perdėtai uoli karinė pagalba gali turėti destabilizuojančių pasekmių konfliktams ir pakenkti mūsų nacionaliniams interesams“, – teigė JAV politikas.

„Aš esu dėkingas Atstovų rūmams už tai, kad šie vienbalsiai patvirtino mano siūlytas pataisas, kurios garantuos, jog mūsų kariškiai netreniruos pasišlykštėjimą sukeliantį (originale – „repulsive“) neonacistinį „Azovo“ batalioną, – rašė Kongreso atstovas. Jis pridūrė, kad šis sprendimas neleis, kad NZRK, kuriuos pakankamai lengva transportuoti, papultų į nestabilius pasaulio regionus ir atitektų radikalioms Irako, Sirijos ir Ukrainos grupuotėms.

Ingrida Šimonytė mano panašiai kaip ir Naglis Puteikis…

Parengta pagal ekspertai.eu ir BV inf.