Viktoras Orbanas: šiltas megztinis nepadės

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vikt... 2022-04-02 17:47:00, skaitė 213, komentavo 0

Viktoras Orbanas: šiltas megztinis nepadės

Vengrija neketina atsisakyti energijos iš Rusijos, nes tai yra šalies ekonomikos funkcionavimo sąlyga, šiltas megztinis nepadės, kaip siūloma Vakaruose, pareiškė Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas

„Esmė ne ta, kad apsivilktume megztinį, šiek tiek prisuktume šildymą, kaip galvoja kai kas Vakaruose, ar sumokėtume keliais forintais daugiau už dujas ir degalinėse. Bet esmė ta, kad jei nėra energijos iš Rusijos, nėra energijos Vengrijoje… Tai yra ekonomikos veikimo ar neveikimo klausimas“, – per Vengrijos radiją „Kossuth“ sakė Orbanas.

Pasak jo, daugelis Europos šalių neturi priėjimo prie jūros, „ir tai ne jų pasirinkimas“, todėl pakeisti rusiškas dujas jūra tiekiamomis SGD, pavyzdžiui, iš JAV, yra nerealu.

„Mums tai netinka, kai yra pigi rusiška energija, dujos, mes jas išjungiame, o vietoj jo bus brangūs amerikietiški. Tai savaime yra puiki idėja, bet aš nežinau, kaip jos gali pasiekti Vengriją, šios suskystintos gamtinės dujos, kurios gabenamos jūra laivais, manau, tai absurdas“, – žiniasklaidai sakė Orbanas.

Anksčiau Orbanas yra sakęs, kad Vengrija pasisako prieš antirusiškų sankcijų energijos ištekliams plitimą, nes tai sulėtėtų ir per trumpiausią laiką sustabdytų Vengrijos ekonomiką. Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pareiškė, kad Vengrijos nenoras atsisakyti rusiškų energijos šaltinių jai brangiai kainuos.

Rusijos Federacijos vicepremjeras Aleksandras Novakas anksčiau pažymėjo, kad net vien Europos atsisakymo nuo rusiškos naftos aptarimas neigiamai paveikia rinką, jis iškarto į tai reaguoja. Anot jo, be rusiškos naftos ir dujų pasaulis žlugs, o kainos bus neprognozuojamos.

SN inf.