Europos „vienybė“: Lenkijos priekaištai Vokietijai dėl Ukrainos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/euro... 2022-04-04 01:20:00, skaitė 193, komentavo 0

Europos „vienybė“: Lenkijos priekaištai Vokietijai dėl Ukrainos

Lenkijos vicepremjeras ir valdančiosios partijos „Teisė ir teisingumas“ vadovas Jaroslavas Kačinskis sukritikavo Berlyną dėl jo nenoro įvesti Rusijai naftos embargą ir pasisakė už ginklų tiekimo Kijevui didinimą.

„Esu nepaprastai nepatenkintas Vokietijos vyriausybės veiksmais. Vokietija galėtų tiekti daugiau ginklų (Ukrainai). Ji taip pat galėtų pasisakyti už naftos embargą Europos Sąjungoje“, — interviu „Welt“ pasakė politikas.

Kačinskio teigimu, Rusijos pelnas iš naftos pardavimo yra 4-5 kartus didesnis nei nuo dujų pardavimo, tuo metu rasti naują naftos tiekimo šaltinį lengviau nei naują dujų šaltinį.

„Negalima nuolat palaikyti tokią didžiąją valstybę kaip Rusija milijardinėmis įmokomis už energijos išteklių pirkimą. Tai nepriimtina politiniu ir moraliniu požiūriu. Būtina tam užkirsti kelią, Vokietija turi pagaliau užimti vienareikšmišką poziciją“.

Vokietijos žmonės nušvilpė Šolcą

Vokietijos kancleris Olafas Šolcas emocingai sureagavo į švilpimą ir riksmus per savo kalbą Esene (Vokietija).

Anksčiau Šolcas kalbėjo šeštadienį per mitingą Eseno mieste, skirtą Vokietijos socialdemokratų partijos rinkimų kampanijos Šiaurės Reino-Vestfalijos federalinėje žemėje pradžiai.

Socialiniuose tinkluose išplatintame vaizdo įraše matyti, kaip minios galinėse eilėse grupė žmonių per Šolco kalbą šaukia ir švilpia, ypač į kanclerio žodžius, kad Vokietijoje solidariai elgiamasi su Ukrainos pabėgėliais, ir su sveikatos apsaugos problemomis „per visą koronaviruso pandemiją“.