Grybauskaitė ragina Europą kuo greičiau pradėti karą su Putinu, neatidėlioti mūšio

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/grybauska... 2022-04-16 01:04:00, skaitė 223, komentavo 3

Grybauskaitė ragina Europą kuo greičiau pradėti karą su Putinu, neatidėlioti mūšio

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė interviu CNN, paragino Europą nedelsti pradėti karo su Putinu, jei kitaip neišeina. Moteris pasiryžusi sustabdyti nusikaltėlį mūšio lauke.

Ji nurodė, kad Vakarai turėtų padėti daugiau ukrainiečiams ir galvoti apie jų karinę gynybą nuo „paranojos burbule“ gyvenančio Vladimiro Putino.

„Visiškai aišku, kad mūšis Ukrainoje yra mūsų, Europos, mūšis. Tai jau Europos karas. Ir jei mes nesugebėsime sustabdyti Putino, taip pat Lukašenkos, nes jie kartu, jie bus prie mūsų sienų ir pradės puolimą. Tai visiškai aišku iš to, ką Putinas pasakė ir kaip jis elgiasi“, - atskleidė D. Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, sankcijos padarys žalos, bet tik mūšio lauke galime sustabdyti karo nusikaltėlius. Pasak politikės, „mums gresia skerdynės“, jei Putinas nebus sustabdytas Ukrainoje.

D. Grybauskaitė taip pat informavo, kad jog V. Putino psichinė būklė blogėja, nes „jis gyvena paranojos burbule, kaip ir visas Kremlius“.

Ji pridūrė, kad dabar svarbu padėti Ukrainai viskuo, kuo galima, ir jei pamatysime, kad V. Putinas pradeda skerdynes, reikės galvoti apie kariuomenės dislokavimą ar karinės aviacijos panaudojimą.

„Jei karas neišvengiamas, neatidėliokime jo. Geriau imkimės to kiek galima anksčiau, o ne atidėkime ir laukime. Jei tai neišvengiama ir mes negalime Putino sustabdyti Ukrainoje, jis ateis prie mūsų sienų“, – perspėjo D. Grybauskaitė.