Poligonų plėtra pritrauks šalies ir užsienio investicijas į regioną, skatins vietinį verslą, vietos produkcijos ir paslaugų vartojimą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/poligonu-... 2022-04-19 19:52:00, skaitė 199, komentavo 11

Poligonų plėtra pritrauks šalies ir užsienio investicijas į regioną, skatins vietinį verslą, vietos produkcijos ir paslaugų vartojimą

Nuotr. kam.lt

Rusijos karinei agresijai Ukrainoje keliant grėsmę ir Lietuvos nacionaliniam saugumui, spartinami visi krašto apsaugos sistemos projektai, kurie prisidėtų prie Lietuvos kariuomenės stiprinimo, tarp jų – ir Rūdninkų poligono atkūrimas. Balandžio 14 d. LR Seimas skubos tvarka pritarė Rūdninkų poligono įstatymui, kuriuo remiantis bus inicijuojami ir pradedami vykdyti poligonui būtinos laikinos ir nuolatinės infrastuktūros projektavimo ir rangos darbai.

„Rūdninkų poligono atkūrimas yra vienas pagrindinių prioritetinių darbų, stiprinant Lietuvos kariuomenę. Džiugu, kad esant grėsmei, galime susitelkti ir skubiai įgyvendinti projektus, kurie kitu atveju būtų užsitęsę dar mažiausiai penkerius metus“, - pasakė Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas.

Seimui pritarus Rūdninkų poligono įstatymui ir pripažinus poligono įkūrimą valstybinės svarbos projektu, planuojama, kad pirmieji kariai į poligoną galės įžengti ir treniruotis jau gegužės mėnesį.

Atkūrus Rūdininkų karinį poligoną bus užtikrintas augantis Lietuvos kariuomenės ir į valstybės gynybos sistemą integruotų NATO sąjungininkų kovinis rengimas bei veiksmingas Aljanso gynybos ir atgrasymo strategijos įgyvendinimas.

Poligono administracinių ir kariniam rengimui reikalingos infrastruktūros objektų steigimas ir aptarnavimas sukurs iki 100 darbo vietų. Besiribojančiose seniūnijose išaugs maitinimo, laikino ir nuolatinio apgyvendinimo, statybos, teritorijų priežiūros poreikis.

Poligonų plėtra pritrauks šalies ir užsienio investicijas į regioną, skatins vietinį verslą, vietos produkcijos ir paslaugų vartojimą, stiprins socialinį dialogą su bendruomenėmis.