Okraina kaip nuojauta

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-05-03 06:27:00, skaitė 615, komentavo 29

Okraina kaip nuojauta

Tikroji vakaroidų tragedija yra tame, kad „laukiniai aborigenai“ iš rytų nustojo atidavinėti auksą, naftą, dujas ir maistą mainais už stiklo karoliukus.

Šiais metais dujų kaina Rusijoje išliko palyginti nepakitusi. Pabrangimas buvo, bet tai tik kapeikos, jei klausyti tarptautinių naujienų. Tačiau praktiškai kone kiekvienas rusas praėjusią žiemą stebėjosi dujų kaina vakaruose. Ji šaudavo iki 2000 eurų už tūkstantį kubinių metrų, o tai, skaičiuojant rubliais, yra 16 000 rublių (didžiausias tarifas 10 kubų už eurą Kaliningrado srityje - 7,47 rub/m3). 

Tampa aišku, kad jokia ekonomika to neatlaikys.

Na ir visiškai dėsningai vakaroidai gavo žiauriausią infliaciją ir savo tugrikų nuvertėjimą,  karoliukų prasme. Šimtai vakaroidinių kompanijų staigiai susirinko savo žaisliukus iš Rusijos, ir Okraina čia buvo tik pretekstas. Tikroji priežastis tapo nepakeliama ir nekonkurencinga vakaroidinės produkcijos savikaina Rusijos rinkoje. "Lafa" vakaroidiniams „bičeliams“ baigėsi ir stiklo karoliukų era pradėjo trauktis į praeitį.

Pasirodo, kad visa ta vakaroidinė "demokratija" dešimtmečiais laikėsi ant pigaus Rusijos rublio ir pigių rusiškų prekių. Dolaras kainavo aštuoniasdešimt, o euras – devyniasdešimt rublių. Tai patogu buvo vakarodiniams "barygoms"  Rusijoje pusvelčiui supirkinėti medieną, naftą, dujas, deimantus, auksą, trąšas ir maistą!

Taip netikėtai paaiškėjo, kad būtent Rusija ilgus metus apmokėdavo savo vakaroidinių "partnerių" „demokratines vertybes“.

Ir po to, kada iš Rusijos rinkos pasitraukė dešimtys įmonių, Centrinis bankas palygino debetą su kreditu ir visi pamatė tokią situaciją, kad Rusija daugiau eksportuoja nei importuoja. Vadinasi, į Rusiją atkeliauja daug daugiau dolarų ir eurų, nei yra išleidžiama, o valiutos kaina, po staigaus kilimo aukštyn specialiosios operacijos pradžios metu, sparčiai krito žemyn.

Dabar paskutinė dolerio kaina Maskvos biržoje yra 70 rublių, tačiau reikia turėti omeny, kad biržos dar kol kas neužplūdo šimtai milijonų eurų iš „Gazprombank“ sumokėtų už dujas naujomis kainomis. Net baisu įsivaizduoti, kokia bus dolerio ir euro kaina po to, kai, be dujų už rublius, už rublius bus pradėta pardavinėti nafta ir dešimtys strateginių žaliavų, eksportuojamų iš Rusijos.

Ir kaip jau pradedama suprasti – ir iš Okrainos.

Nes Okraina yra viena didžiausių maisto produktų eksportuotojų į pasaulinę rinką. Ir kuri dabar įstrigo priešpriešoje si Rusija.

Dabar šiek tiek apie Pasaulinio sąmokslo teoriją, kaip pas mus mėgsta vadinti skeptikai apie „šešėlinę vyriausybę“. Ji tikrumoje egzistuoja, bet ne tokia kaip plačiai paplitusioje sampratoje. Vienas iš šešėlinės vyriausybės įrankių yra Tarptautinis valiutos fondas (TVF).

Atkreipkite dėmesį, kad Rusija kaip ir Kinija, kaip ir USA taip pat turi dalį šiame fonde, tačiau net ir išvedusi visą turtą iš amerikoniškų vertybinių popierių, iš TVF neišeina. O kodėl? O todėl, kad dar ne laikas, ta prasme, kad Rusija yra per silpna. Naivieji paklaus kodėl, o protingieji supras, nes net Kinija su galingiausia pasaulyje ekonomika kol kas dar negali išeiti.

Paprasčiau tariant, dabar niekas negali išeiti iš TVF, jei vertina savo egzistavimą. Ir reikalas čia ne pačiuose kiečiausiuose ginkluose, reikalas greičiau yra bet kurio vadovo, iš bet kurios valstybės asmeniniame saugume.

Ir štai kaip daugelis žino, TVF sugalvojo biudžetinę taisyklę, kuri sako, kad galite atsispausdinti tiksliai tiek rublių, kiek turite dolerių.

Tačiau visiems yra aišku, kad skirtingų valiutų kursai yra vienaip ar kitaip susieti vienas su kitu. Ir poros „rublis-doleris“, „doleris-euro“ ir „euras-rublis“ visada yra tarpusavyje susijusios ir yra santykiniame balanse. Ir šis balansinis santykis išreiškiamas trijų didžiausių valstybių ekonomikų balansu. (Nepaminėti juaniai ar rupijos. Jei paimtume, pavyzdžiui, juanį, ten tokia pati situacija, nors ir valstybių yra daugiau. Bet dabar ne apie juos.)

Vadinasi, sparčiai stiprindamas rublio kursą, Putinas griauna euro ir dolerio perkamąją galią ir tokiu būdu skelbia ekonominį karą susivienijusiems vakaroidams. Tuo pačiu, pastebėkime, visiškai nepažeisdamas TVF sugalvotos fiskalinės taisyklės. Vien tik uždraudus valiutos eksportą iš šalies, Rusija gavo paprastą dėsningumą – valiuta vidaus rinkoje pradėjo pigti. Jos vis daugėja ir daugėja, o po to kada „Gazprombank“ išmes šimtus milijonų eurų į biržą gautus už energonešėjus, užsienio valiutos kursas tiesiog žiauriai kris. Ir turint tikslą, kad šią valiutą reikia padengti rubliniu ekvivalentu, Rusijos centrinis bankas pradės spausdinti milijardus, jei ne trilijonus rublių. Kur jie eis, yra didelis klausimas, bet visai išsprendžiamas.

Atkreipkite dėmesį, kad pastaruosius aštuonerius metus Donbase cirkuliavo rublis. O tai yra, jei kas nors nesuprato, dvi didžiulės teritorijos, kurios iš faktiškai yra ekonomiškai susijusios su Rusija.

O pastarosiomis dienomis naujos naujienos – Chersono srities perėjimas į rublio zoną per ateinančius keturis mėnesius. Šiuo tikslu regione jau atidaromi Rusijos bankų filialai.

Toliau eilėje Nikolajevo ir Odesos regionai.

Štai kur pradės eiti Rusijos centrinio banko atspausdinti trilijonai rublių, kurie visiškai nesukels infliacijos. Ekonomika veiks nors ir tokiomis sąlygomis. Ir kaip rezultatas,  TVF taisyklės nepažeistos, prie viso to stiklo karoliukai jau nebekeičiami į realias prekes, ir todėl priešaky yra didžiausias visų laikų vakaroidinių valiutų nuvertėjimas, ir, greičiausiai, dėsningas ekonominis vakaroidų krachas.

Kasdien žiūrint žinias (teisingas, o ne propogandonines), kyla klausimas, kuriuo daug kas spekuliuoja, kodėl Putinas tempia laiką. Daug kas taip galvoja, tačiau taip yra todėl, kad tikrasis Putino tikslas buvo patikimai paslėptas po informacija apie kasdienius apšaudymus, po pranešimais iš frontų ir po baisiomis sunaikinto Mariupolio nuotraukomis. Tarsi išblaškytos ant grindų mažo vaiko visos šios smulkios detalės  neleidžia pamatyti bendro vaizdo to kas vyksta.

O globalus vaizdelis, kada pradedi jį regėti, (ne visi matantys geba regėti), ne tik šokiruoja, bet ir paaiškina viską, kas vyksta Okrainoje.

Iki karo pradžios buvo absoliutus įsitikinimas, kad Okrainą bus „paimta per tris ar keturias“ dienas. Ir kada rusų kariškiai gavo įsakymą, jei pamenate, pačią pirmąją specialiosios operacijos dieną vasario 24, Rusijos specnazas užėmė Gostomelio aerodromą ir, iš esmės užėmė placdarmą pagrindinėms pajėgoms permesti. Bet visa esmė tame, kad tokia situacija netiko pirmiausia pačiam Putinui, nes Putinas kariauja ne su Okraina, o su vakaroidais.

O tai yra visiškai kitoks karas. Štai kodėl „Gostomelio desantas“ buvo skubiai atšauktas. (Yra dar ir tokia versija, kad tas desantas kažką tokio labai slapto paėmė ir išsigabeno iš stovėjusio ten lėktuvo "Mrija", didžiausio pasaulyje. Kažką tokio, kas buvo paruošta išgabenti tokiu milžinišku lėktuvu). Putinui nereikalinga Okraina kaip pati tokia, jis užtikrintai juda savo tikslo link. 

Kokio? 

Prisiminkite, kokį ultimatumą Putinas iškėlė NATO.

„... Rusijos ir NATO šalių ginkluotųjų pajėgų ir ginkluotės nedislokavimas visų kitų Europos valstybių teritorijoje, papildant pajėgas kurios ten buvo 1997 metų gegužės 27 dienai...“ https:/ /www.rline. tv/news/2021...

Putinui nereikalingas skubus Okrainos šturmas, jam reikalingas visiškas grįžimas į 1997-uosius, o tam reikia, kad vakaroidai Okrainoje „užklimpu“ kaip pelkėje, ir kaip tik galima gyliau. Ir vakaroidai taip ir daro, vis tvirčiau klimpsta Okrainoje, tiesiog dabar Lenkija, prisidengdama pratybomis, telkia savo kariuomenę prie sienos, o Rumunija slapta įžengė į Moldaviją. Štai ir USA Kongresui pateikė rezoliuciją kariškių pasiuntimą į Okrainą https://news.rambler.ru/army/4...

O Rusijos vyriausiasis vadas kantriai stebi tai kas vyksta. Jam svarbu sulaukti, kada vakaroidai peržengs jo nurodytą „raudonąją liniją“. Iš kur jam tiek ramybės ir pasitikėjimo? Prisiminkime, kad jis ne kartą yra sakęs, kad Rusija turi tokį ginklą, kuriam lygaus niekas kitas planetoje neturi.

Tačiau kažkas gali suprasti jo žodžius pažodžiui. Ir jei ne tiesiogine prasme, tai štai jums ir naujiena.

JT: Okrainos uostuose užblokuota 4,5 mln. tonų grūdų https://news.rambler.ru/world/...

Iš kur tiek grūdų uostuose? Uostuose ne tik grūdai, bet viskas, ką dabartinė fašistinė chunta šiuo metu išveža iš Okrainos miestų.

Remiantis daugybe pranešimų, svidomitiniai vadeivos jau evakavo savo šeimas iš Nikolajevo ir Odesos, o dabar bando išvežti kas „sąžiningai prisiplėštą“, štai todėl viskas jau surinkta Okrainos uostuose.

Svarbiausia, tai didžiulis maisto kiekis, kurio dabar neįmanoma išvežti dėl Rusijos laivyno vykdomos Juodosios jūros pakrantės blokados. Tuo pat metu Rusijos kariškiai metodiškai naikina geležinkelio „jėgos pastotes“, tas pačias, kurios aprūpina traukinių sąstatų  elektromaitinimą. Taip kad praktiškai jau yra neįmanoma visų šitų dalykų išvežti geležinkeliu. Taip pat buvo sunaikinti dideli Okrainos geležinkelių mazgai.

Čia yra du pagrindiniai tikslai:

1. Blokuoti galimą vakaroidinių ginklų tiekimą Okrainai.

2. Blokuoti maisto išvežimą pas vakaroidus.

Ir nežinia, kuris tikslas yra svarbesnis, tiksliau jis nebuvo žinomas, kol ne naujiena.

BERLINAS, gegužės 1 d. /TASS/. Beveik 4,5 mln. tonų grūdų, kurie dabar yra Okrainos uostuose, negali būti išvežti iš šalies, interviu DPA pareiškė JT Pasaulinės maisto programos Vokietijoje direktorius Martinas Frikas.

„Beveik 4,5 mln. tonų grūdų yra Okrainos uostuose ir laivuose ir negali būti panaudoti“, – sakė jis. Pasak Friko, problema tame, kad užblokuoti jūros keliai ir išėjimai iš uostų. „Maisto produktai iš šalies skubiai yra reikalingi pasaulyje“, – pasireiškė jis.

„Badas negali būti ginklu, nei ekonominiu, nei kariniu požiūriu“, – pažymėjo Frickas. Jis paragino aprūpinti produktais kaip ukrainiečius, taip ir atnaujinti maisto tiekimą iš šalies į kitas valstybes, siekiant „sušvelninti pasaulinę maisto krizę“. https://tass.ru/mezhdunarodnay...

Atkreipkite dėmesį, kad tai žodžiai, besiribojantys su isterija. Štai kur šiandien vyksta tikrasis karas!

Tampa akivaizdu, kad svarbiausia Putino užduotis – atimti iš vakaroidų maisto tiekimą iš Okrainos teritorijos. Todėl šiandieninis karas yra ne paprastas Okrainos ir Rusijos susipriešinimas, o pasaulinė Rusijos ir vakaroidų konfrontacija.

Putinas laukia kada vakaroidai įeis į Okrainą ir bus galima pradėti plataus masto karo veiksmus. Tada daugumoje Okrainos teritorijos bus neįmanoma ką nors auginti.

Kitiems metams, kada Okrainoje bus minimalus derlius, kurio tik ir pakaks vidiniams poreikiams, infliacija pas vakaroidus pasieks neregėtus dydžius. Prie to pridėjus dar badą, ir tampa aišku, kad galimai prasidės valstybių, pirmiausia nesavarankiškų ir priklausomų, tipo Pribaltikos limittrofai ar visokios juodkalnijos su hercegovina, griuvimas.

Skepticizmui vietos nėra, nes tiems kas pergyveno perestroiką gali nesunkiai prisiminti, kaip alkani Rusijos gyventojai stovėjo kilometrinėse eilėse prie „bušo kojų“. Dabar Putinas paruošė veidrodinį atsaką vakaroidams.

Konfrontacija su vakaroidais Okrainoje padauginta iš energetinio bado, o vėliau dar ir iš maisto bado - štai kokia Putino užduotis numeris vienas.

O be to, kai tik Rusija už rublius pradės pardavinėti ne tik dujas, bet ir naftą, medieną, trąšas, metalus, branduolinį kurą, maistą, rublio kaina pasaulio valiutų atžvilgiu pasikeis amžiams. Tokiomis sąlygomis visa vakaroidinė civilizacija patirs naujausio rusiško ginklus smūgius, kurio, kaip jau paaiškėjo, niekas daugiau tikrai neturi.

O vakaroidai mokėdami už begalinį Rusijos plėšimą, praras ne tik savo savarankiškumą, bet ir dideles teritorijas, be to, padarys viską, ko Rusija reikalavo ultimatume.

Šiandien visi turėtų suprasti, kad ne karas vyksta Okrainoje, o naujos Euroazijinės erdvės nuo Lisabonos iki Vladivostoko sukūrimo proceso pradžia, o Okraina – tik pretekstas.

Štai kodėl Okraina šiandien tėra naujos pasaulio realybės, kurioje netrukus turėsime gyventi mes ir mūsų vaikai, sukūrimo nuojauta.