Grybauskaitė stipriai įgėlė perdėtai pacifistiniam Vokietijos pokariniui elitui, bijančiam kariauti

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/grybauska... 2022-05-03 23:18:00, skaitė 359, komentavo 15

Grybauskaitė stipriai įgėlė perdėtai pacifistiniam Vokietijos pokariniui elitui, bijančiam kariauti

Lietuvos prezidentė D. Grybauskaitė.

Lietuvos prezidentė, oficiali Rusijos Federacijos valstybės paslaptis, po Kovo 11-osios Nepriklausomybės paskelbimo stovėjusi Lietuvos priešų pusėje drauge su Mykolu Burokevičiumi, garsiausia šalies kolaborantė Dalia Grybauskaitė ragina – jei karas neišvengiamas, turime išdrįsti eiti į konfrontaciją ir priimti iššūkį, kurį metė Rusija.

Apie tai moteris kalbėjo balandžio 29 d. atėjusi į Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto 30-ojo gimtadienio proga surengta diskusiją „Globalūs iššūkiai ir mūsų vaidmuo“.

Prezidentė negailėjo kritikos Vakarams dėl jų trypčiojimo, vietoj to, kad kuo greičiau tiesiogiai įsitrauktų į karą su Rusija.

Pasak D. Grybauskaitės, „Vakarų negebėjimas suprasti, kad tai yra visai kita civilizacija, negebėjimas adekvačiai reaguoti iki šiol rodo, kad tos lyderystės nėra“.

Jos nuomone, „tai ne tik asmenybių problema, tai ir visuomenių problema, nes asmenybės užauga tam tikroje terpėje“.

„Pavyzdžiui, visas Vokietijos pokarinis elitas iš principo tiek perdėtai pacifistinis, kad bijojo karo bet kokia proga ir mėgino daryti bet kokias nuolaidas, kad tik to karo išvengtų“, - Vakarų skystablauzdiškumo šaknis atskleidė D. Grybauskaitė.

Renginį vedė akylas.lt įkūrėjas Edmundas Jakilaitis, kuriame taip pat dalyvavo iškilūs šalies visuomenės ir politikos veikėjai, kaip antai buvęs jaunuolis ir Lietuvos komjaunuolių lyderis Linas Linkevičius bei kiti.

Daugiau apie tai kalbėta gegužės 3 d. tiesioginėje „PressJazz TV“ laidoje „2K+“, kurios įrašą galima žiūrėti čia: