Elon Musk abejoja „Twitter“ boikotu iš grupių, remiamų Sorošo ir Clinton operatyvininkų

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-05-06 15:36:00, skaitė 161, komentavo 1

Elon Musk abejoja „Twitter“ boikotu iš grupių, remiamų Sorošo ir Clinton operatyvininkų

Elon Musk sieks sužinoti, kas slypi už daugiau nei dviejų dešimčių liberalių grupių pasirašyto laiško, kuriame reklamuotojai raginami boikotuoti „Twitter“, jei jis baigs perimti socialinių tinklų milžiną.

Kairiųjų pažiūrų nevyriausybinės organizacijos, kurių rėmėjai yra milijardierius finansininkas George'as Sorosas ir buvę Clinton darbuotojai, taip pat Europos Sąjunga ir Kanados vyriausybė, ragina boikotuoti „Twitter“, jei Musk perims įmonę.

„Kas finansuoja šias organizacijas, kurios nori kontroliuoti jūsų prieigą prie informacijos? Reikia ištirti... “, – antradienį savo „Twitter“ paskyroje.

Jis pridūrė, kad „saulės šviesa yra geriausia dezinfekcijos priemonė“.

Laiške, kurį pasirašė 26 organizacijos, teigiama, kad „Elon'ui Musk'ui perėmus „Twitter“, tokiu būdu dar labiau apsinuodys informacinė ekosistema ir kils tiesioginė grėsmė visuomenės saugumui, ypač tų, kurie jau šiandien yra pažeidžiami ir atskirti“.

Jei Musk'as perims „Twitter“ kontrolę, tai reikš reklamos platformoje „riziką, stiprinančią neapykantą, ekstremizmą, dezinformacijos skleidimą apie sveikatą ir sąmokslo teoretikus“, sakoma laiške.

„Musk'ui vadovaujant šiam socialiniam tinklui, „Twitter“ rizikuoja tapti dezinformacijos sąvartynu su jūsų prekės ženklu ir užteršti visą informacinę ekosistemą tuo metu, kai pasitikėjimas institucijomis ir žiniasklaida jau ir taip yra žemiausiame lygyje“, – teigiama laiške.

„Jūsų reklamos pinigai gali finansuoti Musk'o tuštybės projektą arba išlaikyti jo sąskaitas. Raginame jus reikalauti, kad Musk'as laikytųsi šių pagrindinių bendruomenės pasitikėjimo ir saugumo standartų, o jei ne, jūsų reklama bus finansuojama iš „Twitter“ skirtų lėšų.“

Dokumento firminiame blanke yra trijų organizacijų logotipai – „Accountable Tech“, „Media Matters for America“ ir „UltraViolet“.

„Accountable Tech“ yra Vašingtone įsikūrusi organizacija, susijusi su aukščiausiais demokratais. Jesse Lehrichas, vienas iš įkūrėjų, kadaise dirbo Hillary Clinton prezidentinės kampanijos atstovu. Jis taip pat yra buvusio Obamos patarėjo David'o Axelrod'o sūnėnas.

„Media Matters for America“ yra organizacija, kurią įkūrė politinis veikėjas ir Clinton rėmėjas David Brock. MMFA yra svetainė, „skirta visapusiškai stebėti, analizuoti ir taisyti konservatyvią dezinformaciją JAV žiniasklaidoje.“

„UltraViolet“ yra feministinis judėjimas, „mobilizuotas kovoti su seksizmu ir sukurti labiau įtraukiantį pasaulį, kuris tiksliai atstovauja visoms moterims – nuo politikos ir vyriausybės iki žiniasklaidos ir popkultūros“.

Kiti pasirašę žmonės, tokie kaip Access Now, turi Kanados ir Europos vyriausybių, taip pat Soroso, milijardieriaus finansininko, vadovaujančio Atviros visuomenės fondams, paramą.

Praėjusią savaitę „Twitter“ direktorių taryba priėmė Musk'o 44 milijardų JAV dolerių perėmimo pasiūlymą. Turtingiausias pasaulio žmogus pažadėjo pakeisti svetainės turinio valdymo politiką, kad platformoje būtų grąžinta „žodžio laisvė“.

Liberalai baiminasi, kad E. Musk'as leis Donald'ui Trump'ui, kuris buvo pašalintas iš „Twitter“ po 2021 m. sausio 6 d., riaušių JAV Kapitolijuje, ir kitiems svarbiems konservatorių veikėjams, kuriems buvo uždrausta naudotis platforma, vėl laisvai atkurti savo profilį.