Lietuvos paštas išleidžia pašto ženklą Ukrainos laisvės gynėjams

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2022/05/07/li... 2022-05-07 15:59:00, skaitė 158, komentavo 10

Lietuvos paštas išleidžia pašto ženklą Ukrainos laisvės gynėjams

Gegužės 6 d., Lietuvos paštas išleido išskirtinį pašto ženklą, skirtą Ukrainos laisvės gynėjams.

Pašto ženklo siuntimo kaina – 1 Eur, tačiau pašto ženklo pardavimo kaina yra 2 Eur, 1 Eur nuo pašto ženklo kainos pirkėjas skirs organizacijai VšĮ „Mėlyna ir Geltona“ („Blue / Yellow“).

Siekiant išleisti išskirtinį pašto ženklą, Lietuvos paštas rengė varžytuves ir kvietė menininkus kurti pašto ženklo iliustraciją. Važytuves laimėjo kūrybinė agentūra „Autoriai“, pašto ženklą sukūrė dizainerė Eglė Kirlytė.

„Šiuo metu visos mintys yra apie Ukrainą ir jos žmones, norisi savais būdais išreikšti jai palaikymą.

Kadangi mano kalba dažnai yra vaizdinė, Lietuvos pašto varžytuves paskatino tas mintis įgyvendinti ir sukurti kažką, kas skirta tik Ukrainai, – sako pašto ženklo autorė E. Kirlytė.

Lietuvos paštas kviečia kurti pašto ženklą Ukrainos laisvės gynėjams | lrv.lt nuotr.

– Kartais pagalvoju, kad norėčiau tiesiog visus Ukrainos žmones apkabinti ir pasakyti, kad mes esame kartu su jais, mes viską matome ir norime, kad jie būtų laisvi bei laimingi.

Tad simboliškai nusprendžiau vaizduoti apsikabinusius žmones, kurie reprezentuoja ramybę, šilumą bei meilę“.

Laimėtoją E. Kirlytę dalyvauti varžytuvėse paskatino ne tik noras išreikšti paramą Ukrainai, bet ir agentūros „Autoriai“ palaikymas. „Sulaukus kvietimo iškart buvo aišku, kad mes tikrai skirsime laiko ir dalyvausime.

Esame kūrybinė agentūra, turime daugybę kolegų Ukrainoje, tad prisidėti tuo, ką mokame geriausiai, yra būtina“, – sako Monika Mickutė, „Autoriai“ meno vadovė.