Nausėda Moldovoje pranešė, kad Ukraina nugalės

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-m... 2022-05-09 04:49:00, skaitė 178, komentavo 7

Nausėda Moldovoje pranešė, kad Ukraina nugalės

Nuotr. prezidentas.lt

Valstybės lyderis Gitanas Nausėda darbo vizito metu Moldovoje lankėsi Kišiniove įsikūrusiame karo pabėgėlių iš Ukrainos centre.

Jis susitiko su centro gyventojais, darbuotojais ir savanoriais. Šalies vadovas pabrėžė, kad Moldova, susidurianti su dideliu karo pabėgėlių iš Ukrainos antplūdžiu, demonstruoja išskirtinį solidarumą ir empatiją, suteikdama visokeriopą pagalbą karo nelaimės ištiktiems žmonėms.

„Rusijos karas Ukrainoje yra tragedija, griaunanti žmonių likimus. Milijonams žmonių tenka palikti savo namus ir ieškoti prieglobsčio svetur. Tiek Moldova, tiek Lietuva, tiek visas demokratinis pasaulis yra su jumis, su laisva, drąsia, herojiška ukrainiečių tauta. Ukraina nugalės“, - karo pabėgėliams pasakė G. Nausėda.

Į Moldovą nuo karo Ukrainoje pabėgo daugiau nei 573 tūkst. ukrainiečių, iš kurių apie 100 tūkst. tebėra šalyje. Lietuva iki šiol yra skyrusi 750 tūkst. Eur finansinės paramos Moldovai ir pasiūliusi į Lietuvą perkelti 2 tūkst. ukrainiečių, iš kurių dalis jau gyvena mūsų šalyje.