Elonas Muskas reikalauja, kad J. Epsteino klientų sąrašas taptų viešai prieinamas

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-05-09 04:18:00, skaitė 306, komentavo 0

Elonas Muskas reikalauja, kad J. Epsteino klientų sąrašas taptų viešai prieinamas

Garsus milijardierius ir technologijų magnatas Elonas Muskas, kuris neseniai nusipirko socialinių tinklų kompaniją „Twitter“ už 44 mlrd. JAV dolerių, paragino paviešinti Jeffrey Epsteino, liūdnai pagarsėjusio vaikų tvirkintojo, klientų sąrašą, kad „bent vienas iš jų“ „būtų demaskuotas“. Anot žurnalisto Tomo Ellioto, „Jei [respublikonų „neonacių frakcija“ lapkričio mėn. išsiplės], tai šią savaitę galėsime prisiminti kaip kertinį momentą, kai įžūlus ir ne itin gudrus milijardierius nerūpestingai įsigijo vieną įtakingiausių žiniasklaidos priemonių pasaulyje ir tiesiog perdavė ją kraštutiniams dešiniesiems.”

„Mums liko vos dveji metai, iki kol Donaldas Trumpas vėl galės atgauti prezidentinę valdžią“, – vaizdo įraše pareiškė Hasanas. Šią savaitę galėsime prisiminti kaip kertinį momentą, kai įžūlus ir ne itin gudrus milijardierius nerūpestingai įsigijo vieną įtakingiausių  žiniasklaidos priemonių pasaulyje ir tiesiog perdavė ją kraštutiniams dešiniesiems.”

Atsakydamas į tai, E. Muskas apkaltino „NBC”, jog šie „tiesiogine prasme teigia, kad respublikonai yra naciai...“

Kitame „Twitter” įraše E. Muskas teigė, kad tokiais pareiškimais šlaistosi „ta pati organizacija, kuri nuslėpė Hunterio Bideno nešiojamojo kompiuterio skandalą, siekė užglaistyti ir sunaikinti Harvey Weinsteino istoriją bei pastatė Mattui Laueriui asmeninį prievartavimo biurą“. „Puikūs žmonės“,- sakė jis. Dar vienas „Twitter“ vartotojas atkreipė dėmesį, kad Ghislaine Maxwell, J. Epsteino bendrininkės, teismas sulaukė labai mažai dėmesio, liyginant su kitais, mažesnio masto incidentais.

def.png

„Viską pasako tai, jog žiniasklaidoje garsiau nuaidėjo Willo Smitho skandalas, kuomet Oskarų teikimo ceremonijoje jis smogė Chrisui Rokui, nei Ghislaine Maxwell teismas“, – teigia autorius.  Taip pat labai įdomu ir tai, jog paskyra, skirta stebėti Ghislaine Maxwell teismo procesą, buvo panaikinta po to, kai ši išpopuliarėjo. Nuostabūs žmonės, tikrai...“, – socialiniame tinkle „Twitter“ teigė vartotojas.

„Kur yra tų „klientų“ sąrašas? E. Muskas klausė atsakydamas. Tikrai reikėtų bent vieną iš jų paviešinti!? Kita vertus, E. Muskas pasikartojo darkart, „Twitter“ gali tapti „patikimiausiu... forumu planetoje“. „„Twitter” turi didžiulį potencialą tapti patikimiausia ir visa apimančia platforma planetoje!”,- E. Muskas teigė savo paskyroje.

image_6487327%20(1).JPG

„Štai kodėl privalome iš sistemos pašalinti botus ir šlamštą. Ar kažkas tikrai reprezentuoja populiariąją nuomonę, ar tai vieno asmens, turinčio 100 000 netikrų anketų, darbas? Šiuo metu negalime pasakyti. Jis teigė, kad algoritmai turi būti atvirojo kodo ir kad bet kokia žmogaus įtaka turi būti atvirai pripažinta. „Tuomet pasitikėjimas bus pelnytas“, – teigė jis.

Praėjusią savaitę po „malonių“  E. Musko komentarų, aktorius Williamas Shatneris, gerai žinomas dėl kapitono Kirko vaidmens televizijos seriale „Žvaigždžių kelias“, išreiškė susidomėjimą dirbti su juo ir tapti naujuoju „Twitter“ veidu.

„Beje, kadangi atrodo, kad tai naujausia „aktualija“, skelbiu, kad ir toliau naudosiu „Twitter”. Be to, aš tikiu, kad @elonmusk yra puikus. Tikroji tiesa: bandau įtikinti Eloną Muską, kad jis pasamdytų mane būti „Twitter“ veidu. „#dumpthebird“, – ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė aktorius Williamas Shatneris. E. Muskas sureagavo į W. Shatnerio pastabą pridurdamas: „Tu visada būsi mano kapitonas“.