Neringa Venckienė. NIEKO NAUJO

Autorius: Neringa Venckienė Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-05-15 01:31:00, skaitė 443, komentavo 11

Neringa Venckienė. NIEKO NAUJO

Teisingumo ministerijai paskelbus atranką į Europos Žmogaus Teisių Teismo teisėjo vietą, savo kandidatūras pateikė 6 pretendentai. Viena iš paraišką pateikusių asmenų - Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė.Žiobienė – ta pati, kuri prievarta paėmus mano brolio Drąsiaus Kedžio mažametę dukrą Deimantę Kedytę, viešai gyrėsi, kad apsiverkė iš džiaugsmo.Nieko naujo – baigiantis E.Kūrio kadencijai EŽTT, jo vietą užima lojali bet kokiu atveju Lietuvos valstybei E. Žiobienė.Nestebina E. Žiobienės ketinimai ir drąsa, nes sugriautos ir netirtos pedofilijos bylos bei pradangintos mažametės aukos ir nužudyto jos tėvo tragedijoje dauguma darė stulbinančią karjerą.

Tyrimas pedofilijos bylos, kurioje įtariamasis – Andrius Ūsas, ir kurioje buvo prašoma atlikti ikiteisminį tyrimą L.Stankūnaitės ir J.Furmanavičiaus atžvilgiu, bet tyrimas niekada dėl jų nebuvo atliktas, kurioje Lietuvos Respublikos Seimas 2010 m. sausio mėnesį pripažino, kad Drąsiaus Kedžio skundai buvo pagrįsti, o ikiteisminis tyrimas visų instancijų prokuratūrose buvo aplaidus, vėliau sekę nesuprantami teismo procesai ir mažos mergaitės prievartinis paėmimas, mano, Drąsiaus Kedžio sesers Neringos Venckienės, tėvų, kitų asmenų persekiojimas, rodė, kad nei pedofilijos bylą tyrę prokurorai, nei teisėjai, nei kiti asmenys, susiję su šia byla, niekada nebus apdovanoti. Deja, visų šių asmenų laukė stulbinanti karjera.

1. Algimantas Valantinas, buvęs Generaliniu prokuroru tuo metu, kai Seimas nustatė aplaidžiai nusikalstamą ikiteisminį tyrimą pedofilijos byloje, netrukus po atsistatydinimo tapo Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo teisėju, tuoj pat šio teismo pirmininku, Vilniaus apygardos teismo teisėju, 2016 metų sausį Lietuvos apeliacinio teismo teisėju, 2016 m. balandį – Lietuvos apeliacinio teismo pirmininku.

2. Prokurorė Genovaitė Ročienė buvo atleista iš prokuratūros. Tarnybinės nuobaudos skyrimą sąlygojo grubūs pažeidimai, G. Ročienės padaryti kontroliuojant bei vykdant ikiteisminį tyrimą. Pirminių, būtiniausių veiksmų, kurie būtų turėję įtakos ikiteisminio tyrimo trukmei ir sėkmei, neatlikimas, aukštesnio prokuroro konkrečių reikalavimų nevykdymas pakenkė bylos tyrimui. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas 2014 m. G.Ročienę grąžino į darbą, tada Ročienė iš valstybės prisiteisė tūkstantines sumas.

3. Rita Čivinskaitė 2009 m. buvo Kauno miesto apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoja, kuri dėl pedofilijos bylos tyrimo buvo pažeminta pareigose, perkelta į Kauno apygardos prokuratūrą.

4. Prokuroras Andrius Kiuršinas, kuris Drąsiui Kedžiui pasakė: „Kas čia tokio, kad vaikui įkišo kelis kartus į burną?“, buvo pažemintas pareigose – perkeltas iš Kauno į Kaišiadorių rajono apylinkės prokuratūrą. Netrukus padarė karjerą – tapo Kauno apygardos prokuratūros prokuroru.

5. Ūsą pedofilijos byloje prašęs išteisinti prokuroras Egidijus Motiejūnas tapo Vilniaus apylinkės prokuratūros 3-ojo skyriaus vyriausiuoju prokuroru.

6. Teisėjas Eligijus Gladutis, nutraukęs dalį pedofilijos bylos dėl J.Furmanavičiaus ir L.Stankūnaitės, D. Grybauskaitės dekretu perkeltas iš Panevėžio apygardos teismą į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą.

7. Teisėjas Audrius Cininas po įtariamojo pedofilija A.Ūso reabilitavimo netrukus tapo Vilniaus apygardos teismo teisėju.

8. Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Aušra Bielskė (buvusi Valinskienė) kartu buvo vienoje kolegijoje su A.Cininu reabilituojant A.Ūsą, po ko buvo paskirta Vilniaus apygardos teismo teisėja.

9. Saulius Skvernelis iš Generalinio komisaro po gegužės 17-osios šturmo tapo Vidaus reikalų ministru.

10. Garliavoje gegužės 17-ąją buvęs ir instruktažą policininkams pravedęs komisaras Renaldas Požėla tapo Generaliniu komisaru.

11. Romas Oželis, 2012 m. gegužės 17 d. buvęs kartu su antstole S.Vaicekauskiene namo viduje jėga išplėšiant vaiką, 2012 m. birželio 29 d. Lietuvos policijos generalinio komisaro apdovanotas pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus“. 2014 m. paskirtas Lietuvos policijos mokyklos viršininko pavaduotoju.

12. Į viešumą dėl pedofilijos bylos lindęs ir šmeižęs tuos, kurie gynė vaiką, Konstitucinio Teismo pirmininkas Egidijus Kūris gavo vietą Strasbūro teisme.

13. Evelina Talalienė, Kauno rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotoja, nuplėšusi vaiko ranką 2012 m. gegužės 17 d. Garliavoje, aiškinusi vaikui: “dabar arba po minutės”, po Garliavos šturmo, vedėjai Dabašinskienei nesant darbe, ją pavaduodavo. Šiuo metu ji yra atstovė ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Regionų apygardos administraciniame teisme.

14. Gražina Didžbalienė, Kauno miesto Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotoja, 2012 m. gegužės 17 d. nuplėšusi mergaitės rankas, tapo Vaikų gerovės centro “Pastogė” direktore.

15. Edita Žiobienė, Vaiko teisių kontrolierė, pareigas eina nuo 2010 metų, paskirta trečiai kadencijai.

16. Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Gintaras Kryževičius, šmeižęs mane viešai, pasibaigus kadencijai Lietuvos Aukščiausiajame Teisme tapo Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininku.

17. Kauno miesto apylinkės teismo teisėja Aušra Vingilė po to, kai nuteisė Laimutę Kedienę tvirkinus vaiką už tai, kad L.Kedienė savo namuose kalbėjosi apie asmenis, kurie seksualiai išnaudojo vaiką, buvo perkelta į Kauno apygardos teismą.

18. Buvusi vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė, 2010 m. atleista iš pareigų dėl savo veiksmų pedofilijos bylos tyrime, 2014 m. ji buvo paskirta Sveikatos apsaugos ministre.

19. Vilniaus apygardos teismo teisėja Virginija Liudvinavičienė, atmetusi mano mamos Laimutės Kedienės skundą ir palikusi teismo nuosprendį dėl seksualinio tvirkinimo, netrukus gavo Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo pareigas.

20. Į Lietuvos apeliacinį teismą iš Vilniaus apygardos teismo buvo perkeltas teisėjas Alenas Pesliakas po to, kai paliko galioti nuosprendį, kad Laimutė Kedienė intelektualiai (???) tvirkino vaiką.

21. Sigita Kilkutė 2012-05-17 atvykusi į Garliavą su S.Vaicekauskiene, E.Talaliene ir G.Didžbaliene paimti mergaitės kaip psichologė, tuo metu dirbo Santariškių klinikose. Šiuo metu S. Kilkutė dirba Lietuvos Respublikos Vyriausybėje pas Saulių Skvernelį projektų vadove.

Tai tik keletas apdovanojimų pedofilijos bylos griovėjams.https://www.facebook.com/kedyte.neringa"Alkas" nuotrauka.