Suspėti įvaldovinti Landsbergį, kol jis dar gyvas, kiekvieno lietuvio garbės reikalas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/suspeti-i... 2022-05-18 15:46:00, skaitė 187, komentavo 6

Suspėti įvaldovinti Landsbergį, kol jis dar gyvas, kiekvieno lietuvio garbės reikalas

Gegužės 17 d. Seimo seniūnų sueiga nutarė į parlamento plenarinio posėdžio darbotvarkę įtraukti įstatymo projektą dėl valstybės vadovo statuso suteikimo Aukščiausiojo Sovieto, vėliau pervadinto į Atkuriamąjį Seimą, pirmininkui Vytautui Landsbergiui.

Simboliška, kad V. Landsbergio įvaldovinimo klausimas buvo svarstomas būtent gegužės 17 d. – kai praėjo lygiai dešimt metų, kada valstybės vardu 2013 m., ginant iškilių pedofilų interesus, buvo pagrobta ir iki šiol nežinia kur pradanginta mažametė Deimantė Kedytė (daugiau apie tai publikacijoje „Landsbergių leidinys pranešė, kad pedofilijos ir žudymų istorija jau yra pamiršta“).

Seimas pritarė projektui, pagal kurį neformaliam šalies prezidentui V. Landsbergiui būtų suteiktas formalus valstybės vadovo statusas.

Siekiama spėti iki V. Landsbergio mirties įforminti jo įvaldovinimą.



Teisingumas, tiesa, pagarba istorinei atminčiai – štai ką reiškia šis Seimo projektas.

„Mes negalime pakeisti istorinių faktų, kad profesorius Vytautas Landsbergis buvo pirmasis atkurtos valstybės vadovas, ir jo statusas turėtų būti deramai įvertintas. Ir tai, kad kai kurie kolegos turi kažkokią asmeninę kovą su profesoriumi Landsbergiu, man dėl to labai gaila“, - pasakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Vienas iš Konstitucijos kūrėjų Vytautas Sinkevičius, kalbėdamas dėl valstybės vadovo statuso suteikimo Landsbergiui, atskleidė, kad „nieko suteikti nereikia, reikia tik įtvirtinti“.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielse neslėpė, kad „klausimas dėl valstybės vadovo statuso suteikimo Landsbergiui turėjo būti išspręstas seniai“.

Taip, V. Landsbergio įvaldovinimui pasakė ir buvęs žaliasis valstietis Vytautas Bakas, kiti progresyvūs politikai.

Primename, kad ekspertai.eu apklausa jau ankščiau parodė, kad praktiškai visi sveiko proto mąstantis šalies žmonės trokšta Landsbergio įvaldovinimo.

Būti įvaldovintu, sena V. Landsbergio svajonė, kuriai išsipildžius senolis įgautų papildomų jėgų ir tai prailgintų jo gyvenimą. Žinoma, įvaldovinus reikės imtis visų atsargumo priemonių, kad žilagalvis valdovas iš džiaugsmo neapsišiktų ir anksčiau laiko neužsilenktų.

Įvaldovintas V. Landsbergis būtų pirmasis valdovas posovietinėje erdvėje, kuris būtų tituluotas valdovu be jokių rinkimų.

O čia prieiminkime vieną geriausių dalykų, ką Lietuvai pavyko sukurti Lietuvos prezidentui V. Landsbergiui – tai Žmonių partijos žmonėms: