Ukraina kaunasi už Vakarus, o Rusija – už likusį pasaulį

Autorius: Andrius Martinkus Šaltinis: https://ekspertai.eu/ukraina-k... 2022-05-23 15:05:00, skaitė 346, komentavo 4

Ukraina kaunasi už Vakarus, o Rusija – už likusį pasaulį

Nuotraukoje 44-ių metų Saša Džeinė Louerson (Sasha Jane Lawerson). Ji yra Vakarų Australijos moterų banglenčių sporto čempionė. Įdomu tai, kad nuo gimimo 42-us savo gyvenimo metus ši moteris buvo vyru. Dabar S. Dž. Louerson  neturi konkurencijos tarp moterų. „Tapti pirmąja transseksualia moterimi, dalyvaujančia banglenčių sporto varžybose, emociškai nebuvo lengva. Tačiau palaikymas, kurio sulaukiau, buvo fenomenalus", - po pergalės pasakė jau dvejus metus egzistuojanti moteris.

Nepriklausomai nuo to, kaip baigsis šitas karas, yra akivaizdu, kad tai yra karas tarp mažumos ir daugumos Žmonijos. Tai pirmas toks karas Žmonijos istorijoje, nes Žmonija niekada nebuvo tokia globalizuota, kokia yra dabar. Tai labai liūdna, bet, deja, tokia yra realybė.

Dar liūdniau yra tai, kad Lietuvos režimas šiame kare yra vienas agresyviausių karių Žmonijos mažumos stovykloje. Aš dar suprasčiau šitą agresyvumą - kaip suprantu, nors nepateisinu, Lenkijos agresyvumą – jei Lietuva per pastaruosius 32 metus nebūtų nunykusi nuo 3,7 iki 2,8 milijono.

Lietuvos režimas agresyviai kaunasi Žmonijos mažumos pusėje, toje pusėje, kurioje lietuvių tauta mažėja bene sparčiausiai (kartu su latviais) iš visų „valstybingumą“ turinčių pasaulio tautų.

Nepriklausomai nuo to, patinka mums Rusijos režimas, ar ne, jis kaunasi ne tik už save, bet ir už Žmonijos daugumą. Tai rodo banalus sąrašas šalių, kurios paskelbė sankcijas Rusijai, ir kurios nepaskelbė.

Ukrainos režimas šiame kare kaunasi ne tik ir net ne tiek už save, kiek už nueinantį nuo scenos pax Americana pasaulį. Pasaulį, kuriame lietuvių tauta savo istorinėje tėvynėje traukiasi kaip šagrenės oda.

Jeigu „ukrainiečiai kariauja už mus“, jie kariauja už lietuvių tautos nykimą. Paradoksas?

Visai ne.

Tiesiog gyvulių ūkyje visai nesvarbu, ar tu ukrainietis, ar lietuvis.