D. Trumpas piktinasi sugadinta reputacija po melagingų H. Clinton advokato parodymų

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-05-24 15:20:00, skaitė 189, komentavo 0

D. Trumpas piktinasi sugadinta reputacija po melagingų H. Clinton advokato parodymų

Donaldas Trumpas teigia, kad buvusio Hillary Clinton kampanijos vadovo parodymai, kuriais ji pati sutiko pasidalyti, nors informacija buvo neįrodyta, yra „vienas didžiausių politinių skandalų istorijoje“. Duotuose parodymuose advokatas kaltino buvusį prezidentą dėl slaptų ryšių su Rusijos banku.

D. Trumpas tokius komentarus išsakė po to, kai Robby Mook'as davė parodymus gindamas buvusį H. Clinton kampanijos advokatą Michaelą Sussmanną, kuris kaltinamas melu FTB ir buvo teisiamas trejus metus trukusiame tyrime dėl D. Trumpo ir Rusijos ryšių.

Penktadienį R. Mookas paliudijo, kad prieš pat 2016 metų rinkimus H. Clinton „sutiko“ pasidalyti su žurnalistu nuo tada diskredituotais kaltinimais dėl slapto kanalo tarp „Trump Organization“ serverio ir Rusijos „Alfa Bank“.

„Tai vienas didžiausių politinių skandalų istorijoje“, – šeštadienio rytą „Fox News“ sakė D. Trumpas. „Trejus metus turėjau kovoti su ja ir kovoti su tais nedorais žmonėmis, o aš niekada nesugrąžinsiu savo reputacijos.”

„Kaip man atgauti savo reputaciją?" Pranešama, kad klausė D. Trumpas.

Tuomet jis pasmerkė savo varžovą, Senato respublikonų mažumos lyderį Mitchą McConnellą ir Billą Barrą, buvusį savo paties generalinį prokurorą.

„Ir jei matytume tikrus lyderius vietoj tokių žmonių kaip Mitchas McConnell, jie ką nors dėl to darytų. Ir tokie vaikinai kaip Billas Barras. Tikri lyderiai būtų ką nors dėl to padarę“.

M. Sussmannas kaltinamas melagingai neigęs, kad dirbo H. Clinton kampanijos vardu, kai davė FTB parodymus, kurie tariamai susiejo D. Trumpą su banku.

Tuomet FTB pradėjo tyrimą dėl galimo D. Trumpo ir Rusijos susitarimo daryti įtaką rinkimams.

Šis tyrimas truko iki pusantro mėnesio, ketvirtadienį liudijo buvęs FTB generalinis advokatas Jamesas Bakeris.

„Mes padarėme išvadą, kad nėra jokių įrodymų“, – teismui sakė J. Bakeris. „Negalime to patvirtinti. Negalime patvirtinti, kad slaptas ryšių kanalas iš tiesų egzistavo.”