Gitanas Nausėda: Europos Sąjunga sutarė dėl šeštojo sankcijų paketo Rusijai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/gita... 2022-05-31 16:32:00, skaitė 261, komentavo 14

Gitanas Nausėda: Europos Sąjunga sutarė dėl šeštojo sankcijų paketo Rusijai

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį dalyvavo neeiliniame Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime Briuselyje. Pirmadienio EVT sesija skirta Rusijos karo Ukrainoje, paramos ir Ukrainos atstatymo, sankcijų Rusijai klausimams aptarti.

Europos lyderiai pirmadienį iki vėlyvo vakaro trukusiame posėdyje sutarė dėl šeštojo sankcijų paketo Rusijai, kuris apima individualias sankcijas Kremliaus režimo aplinkos asmenims, Sberbank ir kitiems Rusijos bankams, naftos tiekimui jūrų keliu, taip pat ir Rusijos propagandiniams kanalams RTR Planeta, Rossiya 24, TV Centre International. Sankcijos apima ir atskiras Baltarusijos įmones ir asmenis.

Kalbėdamas EVT sesijoje Lietuvos vadovas akcentavo, kad Rusijai tęsiant karą prieš Ukrainą, Europos Sąjunga (ES) privalo didinti spaudimą Rusijai ir užkirsti kelią galimybėms tęsti puolimą. Prezidentas Europos lyderius ragino nepuoselėti vilčių, kad Rusija pakeis savo elgesį, pritarti pasiūlytam šeštajam sankcijų paketui ir pradėti ruošti septintąjį, kuris apimtų pilną iškastinio rusiško kuro embargą. Šalies vadovas taip pat pasisakė už Europos Sąjungoje užšaldytų Rusijos finansinių aktyvų panaudojimą Ukrainos atstatymui.

„Tai, kad šiandien mums pavyko susitarti yra tik dar vienas Europos vienybės ir sugebėjimo rasti sprendimus įrodymas. Tačiau reikia ir toliau griežtinti sankcijas Rusijai, stiprinti karinę paramą Ukrainai, sutelkti finansavimą jos atstatymui, o ateinančiame EVT susitikime pasiųsti aiškią politinę žinią – suteikti Ukrainai ES kandidatės statusą“, – kalbėjo Prezidentas.

president.lt inf.