Birželio 4 dieną Vilniuje susirinks milijonai gėjų

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/birz... 2022-06-01 18:00:00, skaitė 255, komentavo 4

Birželio 4 dieną Vilniuje susirinks milijonai gėjų

Šį šeštadienį, birželio 4 dieną, Vilniuje jau penktą kartą vyks „Baltic Pride“ eitynės. Seimo narė Jurgita Sejonienė gegužės 26 d. Seime pareiškė, kad nesusituokusių žmonių Lietuvoje yra daugiau kaip pusė milijono.

Kiek tiksliai yra homoseksualių žmonių, ji pasakyti negalėjo, bet spėjo, kad skaičius galėtų artėti prie milijono. „Tai ne dauguma, bet reikšmingas skaičius“, – sakė Jurgita. Lietuva jau pasivijo Jungtinę Karalystę, kurioje gyvena beveik milijonas gėjų, lesbiečių ir biseksualų. Jungtinėje Karalystėje gyvena 67 mln. žmonių, o Lietuvoje apie 2.7 mln…

Birželio 4 dieną 14.00–17.00 val. vilniečių ir miesto svečių laukia pagrindinis „Baltic Pride“ festivalio renginys – eitynės „Už lygybę ir taiką“ Gedimino prospektu. Eitynių maršrutas drieksis nuo Bernardinų sodo iki Baltojo tilto. Dalyviai kviečiami rinktis Barboros Radvilaitės g. nuo 12 val.

Iš karto po eitynių „Už lygybę ir taiką“ dalyvių laukia išskirtinis koncertas „Atviri miestai“ prie Baltojo tilto, organizuojamas bendradarbiaujant su muzikos festivaliu „M.A.M.A“. Koncerte pasirodys atlikėjai Donatas Montvydas, Jazzu, Lolita Zero, Dominykas Vaitiekūnas, grupė „The Roop“ bei LGBT bendruomenės divos „drag“ atlikėjos LaDiva Live (Belgija), Catherine d‘Oex (Šveicarija) ir Leona Winter (Prancūzija).

„Baltic Pride“ 2022 – tai tris Baltijos šalis jungiantis tarptautinis LGBT festivalis, į Vilnių grįžtantis jau penktą kartą.

Jeigu į renginį atvyks visi Lietuvos gėjai (apie milijoną), pamatysime didžiulį renginį, kurio dar Lietuva iki šiol nematė. Tikimės, kad renginyje bus keli milijonų gėjų, nes atvyks gėjų ir iš kitų šalių.

Net neabejojama, kad į Vilnių atvyks visi Lietuvos gėjai, nes jiems jau slėptis nebėra reikalo nuo to laiko, kai juos visus paviešino LR Seimo narė Jurgita Sejonienė.

Renginyje tikimasi pamatyti tokias įžymybes kaip Indrė Makaraitytė, Nemira Pumprickaitė, Dalia Grybauskitė, Ingrida Šimonytė, Rita Miliūtė ir, žinoma, nesenai savo lytinę orientaciją paviešinęs Arūnas Valinskas.

Egidijus P.