Į JAV plaukia rusiški naftos produktai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/i-ja... 2022-06-03 16:31:00, skaitė 397, komentavo 2

Į JAV plaukia rusiški naftos produktai

Europa ką tik nusitaikė į Rusijos žaliavą, taikydama griežčiausias sankcijas, bet gabentojai ir naftos perdirbimo įmonės tiekia naftą į rinką nuslėpdamos jos kilmę. Kai kurie degalai, kurie, kaip manoma, iš dalies pagaminti iš rusiškos žalios naftos, praėjusį mėnesį buvo iškrauti Niujorke ir Naujajame Džersyje,- rašo The Wall Street Journal

Remiantis gabenimo įrašais, „Refinitiv“ duomenimis ir Helsinkyje įsikūrusios ekspertų grupės „Energijos ir švaraus oro tyrimų centro“ analize, kroviniai buvo atgabenti per Sueco kanalą ir už Atlanto iš Indijos naftos perdirbimo gamyklų, kurios yra didelės Rusijos naftos pirkėjos.

Apskritai Rusijos naftos eksportas balandį atsigavo, o kovą sumažėjo, kai įsigaliojo pirmosios Vakarų sankcijos, pranešė Tarptautinė energetikos agentūra. Rusijos naftos eksportas išaugo 620 000 barelių iki 8,1 mln. barelių per dieną, artimas prieškariniam lygiui, o labiausiai išaugo į Indiją.

Indija tapo pagrindiniu Rusijos naftos srautų centru. Žaliavų rinkų duomenų bendrovės „Kpler“ duomenimis, nuo karo pradžios šalies importas smarkiai išaugo iki 800 000 barelių per dieną, palyginti su 30 000 barelių per dieną anksčiau.

Izraelio laivų duomenų bendrovė „Windward“ pranešė, kad padaugėjo laivų, gabenančių rusišką naftą, išjungusių GPS įrangą, o tai pramonės kalba vadinama tamsa (nematomi). Dėl to šią veiklą dar sunkiau sekti.

BV inf.