Tyrimas: neskiepyti nuo kovido ligos asmenys rečiau pateko į ligonines ir rečiau sirgo sunkiomis ligomis

Autorius: Minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2022-06-13 19:14:00, skaitė 453, komentavo 5

Tyrimas: neskiepyti nuo kovido ligos asmenys rečiau pateko į ligonines ir rečiau sirgo sunkiomis ligomis

Naujas tyrimas suteikia papildomų įrodymų, kad jei „Big Pharma“ medicinos kartelis būtų palikęs pasaulį ramybėje, žmonių sveikata visame pasaulyje būtų buvusi daug geresnė. Pažymėtina, kad ekstremali neskiepytų asmenų diskriminacija ir šmeižtas sukėlė didelių psichikos sveikatos problemų, tačiau tik paaštrino bendrą problemą.

Tarptautinės sveikatos priežiūros grupės „Kontrolės grupė“, apimančios daugiau nei 300 000 žmonių, pasirinkusių vengti skiepų nuo COVID-19, tyrimas rodo, kad žmogus labai priklauso nuo natūralaus imuniteto bei savęs priežiūros. Tačiau ši grupė susiduria su nepagrįsta diskriminacija, darbo praradimu ir psichikos sveikatos problemomis, kurias sustiprina pagrindinės visuomenės marginalizacija.

„Kontrolės grupės“ dalyvių apklausa apima pogrupį su daugiau nei 305 000 dalyvių iš daugiau nei 175 šalių, prisijungusių prie piliečių vadovaujamo projekto ir pasirinkusių nesiskiepyti nuo COVID-19. Išvados, ką tik įkeltos į mokslinių tekstų portalą „ResearchGate“, rodo, kad per 5 mėnesių apklausos laikotarpį (nuo 2021 m. rugsėjo mėn. iki 2022 m. vasario mėn. imtinai) dalyviai retai sirgo sunkia COVID-19 ligos forma, retai buvo hospitalizuojami, tačiau naudojo natūralius sveikatos produktus tiek lengvo, tiek vidutinio sunkumo COVID-19 profilaktikai ir gydymui.

Šių pirmųjų penkių Kontrolinės grupės tyrimo mėnesių duomenis išanalizavo ir interpretavo nepriklausoma tarptautinė komanda, kuriai vadovavo dr. Robertas Verkerkas, įvairių sričių mokslininkas ir ne pelno organizacijos „Alliance for Natural Health International“ įkūrėjas, vykdomasis ir mokslinis direktorius. Tarp bendraautorių buvo trys praktikuojantys gydytojai – dr. Naseeba Kathrada iš Pietų Afrikos, dr. Christofas Plothe‘ė iš Vokietijos ir dr. Katarina Lindley iš JAV. Autoriai susirinko įvertinti tyrimo duomenis pastaraisiais mėnesiais bendradarbiaudami su Pasaulio sveikatos taryba, ne pelno siekiančia pasauline į sveikatą orientuotų organizacijų ir pilietinės visuomenės grupių koalicija.

Apklausos išvados buvo pagrįstos maždaug 18 500 „Kontrolinės grupės“ dalyvių, kurie kas mėnesį užpildydavo klausimynus per pirmuosius penkis tyrimo mėnesius, subgrupe. Tarp surinktų plataus masto duomenų tyrimo metu buvo nustatytos priežastys, kodėl dalyviai vengė skiepų, o nepasitikėjimas vyriausybėmis ir farmacijos įmonėmis, taip pat susirūpinimas dėl nepageidaujamų reakcijų, susijusių su nepakankamai patikrintomis vakcinomis, yra vienos iš svarbiausiųjų.

Dalyviai pranešė apie dideles psichikos sveikatos problemas, kurias galėjo apsunkinti stigmatizacija ir diskriminacija, su kuria susiduria tie, kurie vengė COVID-19 vakcinų. Taip pat nustatyta, kad moterys, nepaisant to, kad buvo neskiepytos nuo COVID-19, patyrė menstruacijų ir kraujavimo sutrikimų, kurie galėjo būti susiję su viruso ekspozicija, padidėjusiu baltymų kiekiu arba su pandemija susijusiais elgesio pokyčiais. Tie, kurie niekada nenešiojo kaukių, pranešė apie žemiausią COVID-19 ligos lygį.

Jungtinėje Karalystėje veikiantis „Kontrolės grupės“ projektas buvo įkurtas 2021 m. viduryje kaip piliečių vadovaujama organizacija, kurios tikslas – įvertinti ilgalaikius sveikatos rezultatus tarp COVID-19 neskiepų, taip pat susieti savo narius su šalies paramos tinklais ir internetinėmis bendruomenių grupėmis.

Šaltinis