Lietuvos diplomatijos vadovas tęsia kovą už Navalno laisvę

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/lietuvos-... 2022-06-15 15:59:00, skaitė 202, komentavo 3

Lietuvos diplomatijos vadovas tęsia kovą už Navalno laisvę

G. Landsbergis.

Užsienio reikalų ministerija reiškia susirūpinimą dėl pasirodžiusios informacijos, kad Aleksejus Navalnas buvo perkeltas į griežto režimo kalėjimą.

„Mus labai suneramino žinia, kad garsus Kremliaus režimo kritikas Aleksejus Navalnas yra išvežtas iš dabartinės įkalinimo vietos, kur buvo įkalintas po politizuoto ir neteisėto teismo sprendimo, į žiauriu smurtu ir kankinimais pagarsėjusį griežto režimo kalėjimą. Reikalaujame kuo skubiau paviešinti informaciją apie tai, kur tiksliai yra Aleksejus Navalnas, kokia jo sveikatos būklė, ir svarbiausia – kuo skubiau paleisti jį į laisvę“, - pasakė Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis.

Aleksejus Navalnas buvo suimtas 2021 metų sausio mėnesį ir nuteistas trims su puse metų kalėjimo, po to, kai sugrįžo iš Vokietijos, kur buvo gydomas nuo apnuodijimo. 2022 metų kovo mėnesį šis terminas buvo pratęstas dar devyniems metams.

Valerija Novodvorskaja (1950-2014) – TSRS režimo disidentė, Rusijos publicistė ir politikė, žmogaus teisių gynėja, 2008 m. už Lietuvos interesų gynimą buvo apdovanota LDK Gedimino ordino Riterio kryžiumi. Štai kokia jos nuomonė apie A. Navalną: