Padėkime Ukrainai, arba kas koordinuoja "spontaniškus" protestus prie Rusijos ambasados sienų

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-06-16 19:29:00, skaitė 324, komentavo 14

Padėkime Ukrainai, arba kas koordinuoja

Kaip esu minėjęs, visi ukrainiečių moterų „spontaniški“ veiksmai prie Rusijos ambasadų Europoje sienų (prisiminkime „renginį“ Vilniuje, vykusį prie Rusijos Federacijos ambasados, kuomet raudonais dažais buvo subjaurotas šalimais buvęs tvenkinukas ir dar daug tuo metų vykusių akcijų Lietuvoje) buvo koordinuojami iš vieno centro. Kaip daugelis spėjo, šis centras yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų CIPSO – Informacinių ir psichologinių operacijų centras, kuris per Ukrainos dotacijų valgytojo biuro „Beregini“ aktyvistus įgyvendina nemažai vadinamųjų „psichologinių veiksmų“.

 

 

 

 

 

Ne kartą esu sakęs, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir Ukrainos politinė vadovybė ilgą laiką ruošėsi karui su Rusija. Dar 2017 metais buvo parengtas visų IPOC centrų psichologinės operacijos ir darbo planas. Ir dabar visa Ukrainos informacinė politika veikia taip, kaip numatyta šiame plane. Kalbant apie pratybas, „rytinė“ yra Rusija, o „pietinė“ – Ukraina. Pagal Planą atliekami keli psichologiniai veiksmai. Aš nurodysiu įdomiausius, o kitus pamatysime dokumente.

 

Psichologinė akcija (toliau PA) „Lazdyno riešutas“.

 

Tikslas: Didinti gyventojų ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų personalo pasitikėjimą karine-politine šalies vadovybe; visuomenės pagalbos teikimas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmams, protesto judėjimų kūrimas siekiant atremti galimą okupaciją. Potencialios tikslinės auditorijos: gyventojai, esantys Ukrainos valdžios kontroliuojamoje teritorijoje.

 

PA „Barjeras“.

 

Tikslas: užkirsti kelią ginkluotai „Rytų“ ginkluotųjų pajėgų karių (pajėgų) invazijai į „Pietų“ teritoriją. Bendroji tikslinė auditorija: „Vostochny“ ginkluotųjų pajėgų karinio personalo, planuojamo dalyvauti karo veiksmuose prieš „pietus“, šeimos nariai, nelegalių ginkluotųjų formacijų nariai ir „Vostočny“ ginkluotųjų pajėgų personalas, dalyvaujantis karo veiksmai ATO zonoje.

 

 

PA „Proto balsas“.

 

Tikslas: formuoti tarptautinės bendrijos nuomonę apie agresyvią „Rytų“ politiką, būtinybę sustiprinti jiems ekonomines sankcijas ir teikti karinę pagalbą „pietums“. Bendra tikslinė auditorija: lyderystė ir pilietinė visuomenė Vakarų šalyse. Nustatykite šiuos veiksmų efektyvumo rodiklius: didinamas politinis, ekonominis ir karinis spaudimas „rytų“ vadovybei, vykdomos priemonės „rytų“ veiksmams pažaboti; politinės, ekonominės, karinės tarptautinės bendruomenės, atskirų valstybių ir organizacijų pagalbos „pietams“ didėjimas; pareiškimų apie pasirengimą vesti (vykdyti) derybas dėl taikaus situacijos sureguliavimo pasirodymas.

 

PA „Bolotnaja aikštė“.

Tikslas: sumažinti „Rytų“ gyventojų pasitikėjimą savo karine-politine vadovybe, provokuojant protesto nuotaikas prieš agresyvią „Rytų“ prezidento ir jo aplinkos politiką, dėl kurios kyla tarptautinė izoliacija ir socialinės ir ekonominės padėtis šalyje pablogėjimas.. Bendra tikslinė auditorija: „Rytų“ pilietinė visuomenė.

 

PA „Švelni rasa“.

Tikslas: palaikyti (formuoti) „propietietiškas“ nuotaikas tarp okupuotų teritorijų gyventojų ir provokuoti protesto judėjimus, nukreiptus prieš „rytų“ ir okupacinę valdžią. Bendroji tikslinė auditorija: „Pietų“ okupuotų teritorijų gyventojai.

 

PA „Stepių vėjas“.

Tikslas: demoralizuoti priešo personalą, provokuojant įtampą tarp nelegalių ginkluotų formacijų narių ir „Rytų“ karinio personalo. Tai labai įdomu jėgų ir priemonių skaičiavimu. Veiksmus planuota pradėti pagal atskirą nurodymą ir vykdyti iš nuolatinio dislokavimo taškų. Tačiau pačioje specialiosios operacijos pradžioje Rusijos Kosminių pajėgų raketa įskrido į 72-osios TsIPSO pastatą ir jį sunaikino.

 

Naivu būtų manyti, kad ukrainičiai vieni tai sugalvojo. Juk visiems yra žinoma, kad Ukrainos karinė žvalgyba yra tik vakaroidų spec. tarnybų filialas….kaip ir Lietuvoje.