Ar Rusija per Lietuvą gabena iš Ukrainos pavogtus grūdus?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ar-r... 2022-06-17 16:27:00, skaitė 405, komentavo 1

Ar Rusija per Lietuvą gabena iš Ukrainos pavogtus grūdus?

Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariai Domas Griškevičius ir Tomas Tomilinas, pasirodžius informacijai, kad galimai tranzitu per Lietuvą į Kaliningradą yra gabenami Rusijos iš Ukrainos pavogti grūdai, kreipėsi į Susisiekimo ministeriją.

„Lietuvą geležinkeliu pasiekė jau kelios grūdų siuntos iš Ukrainos. Taip padedama ukrainiečiams parduoti dalį sukauptų grūdų, kukurūzų ir aliejaus. Ši pagalba leidžia sumažinti ir bado pasaulyje grėsmę. Tačiau neramina tai, kad, kaip skelbia įvairūs šaltiniai, galbūt šiuo tranzitu per mūsų šalį į Kaliningradą keliauja Rusijos iš Ukrainos pavogti grūdai. Jei tai yra tiesa, mes netiesiogiai prisidedame prie vienos ciniškiausių vagysčių per visą istoriją“, – teigia Seimo narys D. Griškevičius.

Pasak parlamentaro T. Tomilino, būtina išsiaiškinti, ar tokia informacija yra tiesa, ir jei tai pasitvirtina, reikia imtis visų įmanomų priemonių, kad tai būtų sustabdyta.

„Todėl kreipėmės ne tik į Susisiekimo ministeriją, bet ir į Lietuvos muitinę ir Lietuvos geležinkelius, prašydami atsakyti, ar nėra pastebėti žymūs grūdų, trąšų, kitų žemės ūkio produktų pokyčiai juos gabenant geležinkeliais per Lietuvą, ar yra tranzitinio prekių pervežimo iš Baltarusijos ar Rusijos į Kaliningrado teritoriją pasikeitimų, lyginant su ankstesniais laikotarpiais“, – sako T. Tomilinas.

LRS inf.