Aidas Gedvilas apkaltino bevaikę Ingridą Šimonytę karo kurstymu

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/aida... 2022-06-24 00:35:00, skaitė 1028, komentavo 80

Aidas Gedvilas apkaltino bevaikę Ingridą Šimonytę karo kurstymu

Darbo frakcijos narys Aidas Gedvilas premjerei pareiškė pastabų apie, jo nuomone, saugumo iššūkių Lietuvai keliančią Kaliningrado blokadą ir apkaltino Šimonytę Lietuvą stumiant į karinį konfliktą su Rusija

„Drįstu priminti, kad Lietuva nėra „uabas“, ir jūs su ministru nesate akcininkai priiminėti tokius sprendimus, kurie kelia karo grėsmę mūsų šaliai. Tai ne baltarusiškų trąšų klausimas ir net ne konflikto su Kinija klausimas, nors koks jums skirtumas, kai visą gyvenimą dirbate viešajame sektoriuje.

Drįstate teigti, kad jokia Kaliningrado blokada nevyksta. Kuris konkrečiai sankcijų punktas nurodo tranzito draudimą iš Rusijos į Rusiją? Kas konkrečiai atsakingas už šį priimtą sprendimą? Ar jūs tautą beraščiais laikote?

Priminsiu, kad jūsų, kaip ir šalies vadovo, pareiga yra užtikrinti taiką Lietuvoje, o ne kurstyti karą. Kas buvo padaryta, kad šalies piliečiai miegotų ramiai? O gal tikrai laukiama, kol į jaunus Lietuvos vyrus šaudys Rusijos kariai, o žmonas prievartaus vaikų akivaizdoje? Bepigu, kai nei to, nei kito neturi“, – rėžė Gedvilas.

Tokie Seimo nario žodžiai labai supykdė Šimonytę. „Štai, ką aš jums pasakysiu – į tuos klausimus, kuriuos galima suformatuoti kaip klausimus, aš atsakysiu raštu. O visa kita aš laikau tiesiog kliedesiu. Tai, kuo jūs mane kaltinate, yra tobuliausia Rusijos propaganda – niekaip kitaip to pakomentuoti negaliu“, – atsakė Ingrida.

Šimonytės ginti stogo Gabrielius Landsbergis

BV inf.