Nausėda: Lietuva planuoja aktyviai dalyvauti DIANA inovacijų ekosistemoje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedali... 2022-07-01 16:24:00, skaitė 192, komentavo 1

Nausėda: Lietuva planuoja aktyviai dalyvauti DIANA inovacijų ekosistemoje

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda dalyvaudamas NATO viršūnių susitikime kartu su kitais sąjungininkių valstybių ir vyriausybių vadovais pasirašė NATO Inovacijų fondo įsipareigojimų laišką skirti fondui finansinius įnašus ir taip prisidėti prie šio fondo veiklos plėtojimo.

„Tai dar vienas svarbus Lietuvai Madrido viršūnių susitikimo sprendimas, prisidėsiantis prie Aljanso ekonominės ir technologinės pažangos, kuri yra būtina siekiant stiprinti sąjungininkių saugumą ir atsparumą kylančių grėsmių akivaizdoje“, - atskleidė G. Nausėda.

Lietuva, pasak valstybės lyderio, planuoja aktyviai dalyvauti DIANA (angl. Defence Innovations Accelerator for the North Atlantic) inovacijų ekosistemoje ir finansiškai prisidėti prie Inovacijų fondo investicijų į Aljanso civilinių ir karinių technologijų vystymą.

„DIANA leis Lietuvos aukštųjų technologijų centrams plėsti bendradarbiavimą su kitomis Aljanso šalimis, o NIF galės suteikti papildomą finansavimo šaltinį moksliniams tyrimams Lietuvoje“, - informavo G. Nausėda.

1 mlrd. eurų dydžio NATO Inovacijų fondas investuos į potencialą turinčius Aljanso šalių startuolius, padės vystyti ir saugumo bei gynybos srityse pritaikyti naujai atsirandančias technologijas. Lietuvos įnašas iš gynybos biudžeto į NIF per 15 metų sudarys kiek daugiau nei 30 mln. eurų (kiek daugiau nei 104 milijonai litų).