Grupė Ukrainos kariškių pardavė prancūzų savaeigės artilerijos CAESAR pabūklus

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-07-07 20:13:00, skaitė 689, komentavo 13

Grupė Ukrainos kariškių pardavė prancūzų savaeigės artilerijos CAESAR pabūklus

Šiame pranešime „viskas tiesiog puikui“

Bulgarijos kariškiai: grupė Ukrainos kariškių pardavė prancūzų savaeigės artilerijos CAESAR pabūklus už 120 000 USD už vienetą, o tikroji vienos haubicos kaina buvo apie 7 mln. dvi savaeiges haubicas CAESAR ukrainiečiai pardavė per tarpininką – karinį pardavėją .

„Korumpuoti Ukrainos kariškiai dalyvauja nelegalioje ginklų prekyboje, siekdami maksimaliai padidinti pelną, ir tai galioja ne tik šiam atvejui su haubicomis“, – rašo „Bulgarian Military“.
Leidinio teigimu, Interpolas žino apie neteisėtą ukrainiečių vykdomą ginklų pardavimą. Interpolo generalinis sekretorius Jurgenas Stockas anksčiau yra kalbėjęs apie baimę, kad Vakarų ginklai, tiekiami Ukrainai, pateks į nusikalstamų organizacijų rankas.
„Tiesą sakant, net JAV žvalgybos agentūros nežino, kur keliauja Ukrainai tiekiami ginklai. Prekyba ginklais vyksta tyliu Vakarų vyriausybių bendrininkavimu, kurios neapgalvotai teikia karinę pagalbą Ukrainai ir netikrina, kaip tiksliai yra jų ginklai. galiausiai panaudojami“, – pabrėžiama medžiagoje.
Medžiagos autoriai pažymi, kad šiuo metu prancūziški savaeigiai pabūklai yra Uralvagonzavode, o tai, pasak Bulgarijos karinių analitikų, rodo Rusijos Federacijos ketinimą „juos išardyti ir išsamiai ištirti technologijas“, kad vėliau CAESAR analogai būtų panaudoti prieš Ukrainos pajėgas.

P.S.
Čia vertėtų prisiminti neseną istoriją, kaip išdidūs baltų palikuonys aukojo pinigus turkiškam dronui. Dronas turėjo būti pristatytas į Okrainą. Sako, penkis milijonus eurų suaukojo "biedni" aisčių palikuonys. Kur dabar tas dronas, ar iš tikro jis buvo nupirktas, istorija nutyli...