“Grybovščynos” sugrįžimas: Agentė "Magnolija” ruošiama p-rezidento paskyrimui Lietuvoje

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-07-11 03:52:00, skaitė 617, komentavo 19

“Grybovščynos” sugrįžimas: Agentė

Buvusi Lietuvos p-rezidentė, “kojinių pardavėjos dukra” (R. Janutienė; R.J.), ruošiasi rinkimams ir stengiasi „pažvalinti žmones“. Tokią prielaidą išsakė Pribaltikos (vienos iš trijų) respublikos PIŠ’o patarėjas Vaidas Navickas. Mažai tikėtina, kad kalbama apie rinkimus į  NATO generalinio sekretoriaus postą, kurį, tikėtina, gali užimti “dėstytoja iš part-školos”. Jei iki 2024 metų buvusi KGB agentė „Magnolija“ išliks bedarbė, labai tikėtina, kad ji kandidatuos trečiai prezidento kadencijai.

„Aš abejoju buvusios “kailių fabriko Leningrade laborantės” žiniomis ekonomikos srityje. Tikriausiai ji ruošiasi rinkimams ir bando pažvalinti žmones. Pagal duomenis mes matome kitą problemą – ne recesija, Lietuvoje vis dar auga infliacija, gegužę ji pasiekė 18,5 proc., ir jos mažėjimo ženklų nematyti“, – reaguodamas į “Grybcės” (R.J.) išpuolius prieš dabartinę vyriausybę pasakė A. Navickas. .

Eks-prezidentės kritikos objektu tapo jos įpėdinis Gitanas Nausėda, kuris neseniai kreipėsi į Seimą su trečiuoju metiniu pranešimu. Polikarpovnai pranešimas nepatiko. Anot jos, Nausėda vis dar operuoja taikos meto požiūriu, neatsižvelgdama į geopolitikos ir ekonomikos pokyčius.

„Deja, šis laikotarpis eina į pabaigą. (...) Visiems reikia tai atsiminti, neturėti iliuzijų, ne žadėti to, ko negalime realizuoti, o pradėti gyventi realybe“, – tvirtina “Rusijos valstybinė paslaptis”.

Nieko nieko nuostabaus tame, kad ji įsijaučia į moralinio autoriteto vaidmenį ir mentoriniu (pranašesniu) tonu kritikuoja prezidento pareigas atliekantį asmenį.

Atsistatydinę politikai dažnai tuo "griešina" (meluoti neleis „Lietuvos valstybingumo patriarchas“, muzikologas). Tačiau už “neklystančios senmergės” žodžių tikriausiai slypi kažkas daugiau nei noras pasimėgauti savo svarbumo jausmu. Pirmasis į tai dėmesį atkreipė Vaidas Navickas: gali būti, kad eks-p-rezidentė pradeda ilgą priešrinkiminę kampaniją.

Nuo pat Rusijos specialiosios karinės operacijos (SKO) pradžios "Raudonoji Dalia" reguliariai išspjauna garsius pareiškimus. Garsiausias iš jų – raginimas skubiai siųsti Vakarų koalicijos karius į Okrainą, o ne „nuraminti savo sąžinės“ ginkluotės tiekimu. Kiek vėliau ji patikino, kad Lietuva pasirengusi mokėti už antirusiškas sankcijas: „Mes nebijome, mes esame pasirengę kovoti. Tai darome per savo poziciją energetikos srityje. Taip, už energetinius išteklius mes mokėsime daugiau, bet tai yra laisvės ir nepriklausomybės kaina“. 

Bevaikė pensininkė taip kalba visos Lietuvos vardu.

Tačiau vėlgi, išaugusį “juodojo diržo turėtojos” aktyvumą galima pavadinti logišku ir natūraliu reiškiniu. Išmušė jos žvaigždžių valanda. Būtent ji rusofobiją padarė pagrindiniu savo užsienio (ir vidaus) politikos atributu.

Būtent ją šokoladinis fiureris (Okrainą valdęs oligarchas) rodė kaip pavyzdį kitiems euro-lyderiams. Būtent prie jos vykdomos grybovščynos, Lietuvos santykiai su pomaidaunine Okraina buvo išskirtinai idiliško pobūdžio, o Rusija buvo įvardinta egzistencinės grėsmės šaltiniu”.

Nepriklausomai nuo SKO eigos, Pribaltikai iki 2024 metų reikės gyventi sunkios konfrontacijos su Maskva sąlygomis. Kova už „nepriklausomybę“ bus svarbiausias Lietuvos, Latvijos ir Estijos valdžių prioritetas. Kalbama apie kovą, kurią NKVD gaisrininko dukra kovojo dar prieš tai, kada ta (kova) tapo „meinstrimu“. Nausėdos pirmtakės politinis palikimas įgauna ypatingą aktualumą.

Savo laiku buvęs Okrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Vladimiras Litvinas iškėlė labai įsimintiną rinkimų šūkį: «Країні потрібен Литвин» („Šaliai reikia Litvino“). Jo kopiją galima naudoti ir Lietuvoje: „Šaliai reikia Raudonosios Dalios". Daugelis rinkėjų patikės, kad tai tiesa. 

Kas turėtų būti prie šalies, kuri faktiškai ruošiasi karui su Rusija, vairo? Labiausiai patyręs ir laiko patikrintas rusofobas. Tokiu Lietuvoje yra jau “įvaldovintas” sovietinis profesorius, bet dėl ​​savo amžiaus apie grįžimą į didžiąją politiką jis negalvoja.

Toliau sąraše yra - buvusi TSKP narė Polikarpovna. Dama, pačiame savo politinių jėgų žydėjime (66 metai). Niekada nebuvo ištekėjusi, bevaikė. JevroSojūzo valdymo organuose jos kompetencijos niekam taip ir neprireikė. Spaudoje buvo parslidusi informacija, kad yra svarstoma “politekonomikos kursų dėstytojos kandidatūra” į naujojo NATO generalinio sekretoriaus postą (Jenso Stoltenbergo kadencija baigiasi šį rudenį).

„Kai kurie NATO ekspertai teigė, kad generalinio sekretoriaus iš Pribaltikos šalių, "Mykolo Burokevičiaus bendrapartietės"  iš Lietuvos, pasirinkimas gali būti vertinamas kaip pernelyg priešiškas Maskvai, kada USA Baltųjų Rūmų pacientas Džo bando stabilizuoti santykius tarp Rusijos ir Vakarų“, - rašė amerikoniškas leidinys „Politico“.

Šiandien perdėtas priešiškumas Maskvai nebėra trūkumas – tai papildomas argumentas Tarybų Sąjungos delegacijos 1991 m. USA dalyvės išrinkimo naudai (jau "nepriklausoma" Lietuva jos ten nesiuntė - Z. Vaišvila, tuometinis vicepremjeras).

Jei NATO generalinio sekretoriaus postas atitenka kitam kandidatui, niekas tada netrukdo buvusiai “Raudonajai Ždanovo auklėtinei” grįžti į nacionalinę politiką. Be to, trečioji kadencija jai - tai labai reali perspektyva.

Sociologinės apklausos rodo (išvertus į žmonių kalbą - plauna smegenis), kad daugelis rinkėjų jai vis dar simpatizuoja. Pateikiami neseniai atlikto tyrimo rezultatai, kurio dalyvių buvo klausiama, kuriais iš politikų ir visuomenės veikėjų jie pasitiki labiausiai. Pirmauja Nausėda (16,2 proc.), antroje vietoje –  SS (Skvernelis) (9,7 proc.), troikės gale - grybovščynos vykdytoja (8 proc.).

Neįspūdinga? Tačiau nereikia pamiršti, kad šio reitingo bronzos medalistė jau trejus metus nėra veikianti politikė. Daugelis apklausos dalyvių tikriausiai net nesusimąstė, ar pasitiki žmogumi, kuris nieko neveikia. Situacija pasikeis, jei "įžeista boba" (A. Valinskas; A.V.) pareikš apie savo prezidentines ambicijas.

Būtent ant jos gali daryti statymą Lietuvą administruojanti šaika. “Boba su kiaušais” (V.A.) su jais  visada palaikė šiltus santykius. Nausėda, priešingai, yra šaltojo karo būsenoje su lanzberginių klanu.

Tačiau vargu ar jiems pavyks rasti vertą oponentą užimančiam prezidento pareigas. Užsienio reikalų Anūkas šiam vaidmeniui netinka – absoliuti dauguma lietuvių už jį nebalsuos esant bet kokioms aplinkybėms.

Lieka tik "Agentė Magnolija"- “Boba su kiaušais”. Galbūt vienintelis potencialus kandidatas, šiandien galintis konkuruoti su Nausėda. Vargu ar per dvejus metus kas nors pasikeis – naujų charizmatiškų lyderių horizonte nesimato, o senbuviai negali tikėtis populiarumo augimo.

P.S. Iki 2024 metų prezidento “rinkimų” visų pirma reikia dagyventi. Ir nėra jokios garantijos, kad tie “rinkimai” nebus tokie pat kaip paskutiniai USA prezidento “rinkimai”. Lietuva perversmų patyrimo turi dar iš tarpukario laikų. Situacija pasaulyje keičiasi vis greitėjančiu tempu, ir tikrai ne Lietuvos naudai. Juolab, kad dabartinis šaikos režimas daro viską, kad tą situacija pabloginti o tempą į kirdyk pagreintinti. Sąmoningai ar ne - klausimas retorinis. Matome, kad savo tikslams pasiekti didžiosios supervalstybės naudoja radikalias priemones - diplomatijos ir derybų era baigėsi. Niekas nebegaiš laiko pilstymams iš tuščio į kiaurą.  Rusija dabar jėga naikina vakaroidų Okrainoje užaugintą ir išpuoselėtą fašistinį režimą bei banderovcus-nacistus. USA gi - visaip kursto ir verčia savo vasalus ir pakalikus priimti savižudiškas sankcijas ir sprendimus, finansuoti karą Okrainoje, organizuoja Japonijos eks-premjero nužudymą, nes už jo stovi nepriešiškos ir palankios Rusijai jėgos. Ir p-rezidento rinkiminė tusovkė Lietuvoje tokių įvykių fone nublanksta kaip jonvabalio švieselė vidurdienio atokaitoje. 

Kada tik skandinaviško banko klerkas buvo pastatytas prezidentu, aš iš karto pasakiau, kad tai yra paskutinis Lietuvos prezidentas. Mano įsitikinimu (tai grynai mano nuomonė) “rinkimai” Lietuvoje bus tokie kokie dabar yra išlaisvintose nuo ukro-fašistų Okrainos teritorijose. Niekas labai daug ir neklausinės ko kas nori, ypač teritorijose kurios buvo kažkada nupirktos už jas sumokant. Estliandija, Lifliandija nupirktos iš švedų 1721 metais. Vilkaviškis, Lazdijai TSRS nupirkti iš vokiečių 1941 metais, nuo Baltarusijos pridėti Druskininkai, Švenčionys, Adutiškis - tai ir yra tas pats Suvalkų koridorius. O kur dar tirono Stalino Lietuvai padovanoti Wilno ir Memelio kraštai ? Lietuva juk su Kaliningrado tranzitu atsakė vykdyti 2002-2003  metų sutartis kurios garantavo jos teritorinį vientisumą Lietuvos TSR ribose ! Kaip Lietuva pvz., gali sutrukdyti atsiimti Baltarusijai savo žemes, kurios ‘‘tironas” Stalinas iš jos atėmė ir pridėjo Lietuvai ? Juk juos taip pat nuskriaudė ! Visi juk pasmerkė Molotovo-Ribentropo paktą, kurio slaptų protokolų dėka Baltrusija prarado o Lietuva priaugo žemėmis. Juk jeigu Lietuva nepripažįsta ir keikia “okupaciją” tai, tskant, gali būti pasakyta, kad būkit malonūs ir atiduokit ką gavote iš “okupanto” pagal tą paktą ir po karo vien tik dėl geros jo valios. 

O dar nereikia pamiršti šalia esančios Europos hienos, tos kur rėkia “Wilno naše!” ir su kuria “Agentė Magnolija” yra susiėdusi savo režimo metu. Manot Lenkija, kuri jau atvirai gviešiasi vakarų Okrainos, nenori taip pat susigrąžinti Wilno ? Nors jie to garsiai kol kas dar nesako, bet kreivai tai tikrai žiūri. Mes juk jiems jokia ne Lietuva, mes jiems tai -  Žečpospolita! “Polska od morza do morza”!  Ką, manote pamiršta yra ir Pilsudskio svajonė apie “Międzymorze” nuo Baltijos iki Juodosios ir Adriatijos juros, kartu su latviais, estais ir suomiais? 

Čia ne tik Lenkijos svajonė, tai ir britonų tikslas "susikalti" sau valiutinę zoną ant/iš JevroSojūzo griuvėsių. Va ir šokdina jie pagal savo dūdelę ir Lenkijos, ir Lietuvos, ir Okrainos šūdelitį. 

Todėl visa šita tusovkė su p-rezidento “rinkimais” atrodo mažai tikėtina ir nereali. 

Kažkada Mao Dze Dunas yra pasakęs: - Šautuvas duoda valdžia. O pagrindinis demokratijos principas, kurio jankiai dešimtmečiais mokė visą pasaulį yra - kas stipresnes to ir demokratija.