Apie naują Rusijos Federacijos Specialiosios Karinės Operacijos (SKO) etapą

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-07-19 20:38:00, skaitė 307, komentavo 5

Apie naują Rusijos Federacijos Specialiosios Karinės Operacijos (SKO) etapą

Artimiausiu metu bus baigtas pasirengimas maksimaliam specialiosios karinės operacijos Ukrainoje pajėgų forsavimui. Tai liudija daugybė išoriškai skirtingų ir nesusijusių įvykių:

1. Prezidento atsainiai pasakyta frazė „dar tikrai nepradėjome“ (kariauti Ukrainoje) atspindi jo vadybinę ir organizacinę logiką, kurią patvirtina daugybė pavyzdžių per visą jo valdymo laikotarpį. Pradinis planas akimirksniu užimti Kijevą, žlugo dėl daugelio priežasčių. Todėl, vadovaujantis dziudo psichologija, priešo išsekimas prasidėjo laipsnišku sistemingu ir visapusišku pasirengimu – nuo ekonominės ir technologinės nepriklausomybės nuo priešiškų sąjungų kūrimo iki smogiamųjų grupių mokymo ir stiprinimo – siekiant greitai ir su kuo mažesniu krauju – nugalėti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, denacifikuoti išlaisvintas teritorijas ir sukurti neutraliai draugišką režimą.

2. Vadovaudamasi šiomis gairėmis, Vyriausybė suaktyvino veiklą, siekdama diversifikuoti eksporto-importo tiekimą, organizuoti lygiagretųjį importą, kartu didindama investicijas į realųjį sektorių ir blokuodama arba ribodama užsienio valiutos išvedimą bei gynybai reikalingų žaliavų eksportą. industrija. Šiuo metu nėra priklausomybės nuo išorinių vartojimo prekių ir maisto pirkimų, kritinis importas ateina per trečiąsias ar ketvirtąsias šalis.

3. Valstybės Dūma penktadienio posėdyje už uždarų durų svarstė įstatymo projektus, kurių esmė – sukurti teisinę bazę, siekiant išplėsti specialiųjų tarnybų įgaliojimus ir suteikti joms veiksmų laisvę SKO sąlygomis.

4. Kariuomenė pasiruošusi puolimui, ką netiesiogiai liudija neseniai dvi dienas trukusi Šoigu kelionė į rikiuotės dalinius ir jo neįprastai griežti nurodymai vykdyti aktyvias puolimo operacijas, bei papildomų resursų skyrimas sėkmingiausiems vadams ir personalui paskatinti.

5. Perskirstant personalą ryškus dėmesys skiriamas gynybinių pajėgumų stiprinimui, kurio pagrindinis uždavinys – didinti bepiločių orlaivių, orlaivių, tankų ir kt. gamybą, didinant vidaus atsargas arba pasitelkiant slaptus pirkimus iš užsienio. Manturovas, kalbėdamas Valstybės Dūmoje, kalbėjo apie tai, kad šiuos procesus supranta kaip „aplenkiant importą“. Borisovas, surengęs pirmąjį susitikimą Roskosmose, prioritetu paskyrė karinį kosminės veiklos komponentą.

6. Šiandien Rusija, Donecko Liaudies Respublika ir Lugansko Liaudies Respublika kontroliuoja apie 20% Ukrainos teritorijos, kurioje gyvena maždaug 6 milijonai žmonių. Artimiausiu metu planuojamas išplėtimas iki 40-45% nuo 12-15 mln. gyventojų reikalauja neatidėliotinų darbų siekiant kompleksiškai pritaikyti naujas sritis, jose vykdant administracinę ir valdymo reformą bei integruojant į ekonomiką, švietimą, kultūrą ir mediciną. Pagrindinės Rusijos valstybės sistemos. Iki šiol oligarchinių korporacijų biudžeto išlaidos ir sąlyginiai įsipareigojimai šiems tikslams siekia 700 mlrd.–1 trilijoną rublių. Pasirengimas susivienijimui išlaisvinus tokias milžiniškas teritorijas yra precedento neturintis dalykas ir reikalauja lėto teisinio reguliavimo rinkinio.

7. Tikėtina karinė-strateginė naujojo SKO etapo užduotis buvo prognozuota seniai - pasiekti Charkovo-Zaporožės-Nikolajevo-Odesos sieną iki pajūrio lanku palei Juodosios jūros pakrantę, skiriant kairiojo kranto Ukrainą. ir sukurti placdarmą tolimesniam judėjimui Dnepropetrovsko-Kijevo kryptimi. Tokią konfigūraciją nulemia istorinė Rusijos teisė į šias žemes ir geopolitiniai prioritetai sulaikyti NATO iš pastarąjai strategiškai naudingų atramų. Dabartinis Rusijos karinis-ekonominis potencialas, RISI ekspertų skaičiavimais, leidžia šią operaciją visiškai arba iš dalies įvykdyti per 2-2,5 mėn.