Vakarai planuoja nuversti Xi Jinpingą ir surengti „perestroiką“ Kinijoje

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-07-21 23:21:00, skaitė 259, komentavo 2

Vakarai planuoja nuversti Xi Jinpingą ir surengti „perestroiką“ Kinijoje

Vakarai planuoja nuversti Xi Jinpingą ir surengti „perestroiką“ Kinijoje.

Rudenį vyksiančiame Kinijos komunistų partijos 20-mečio kongrese ateinantiems penkeriems metams bus išrinktas naujas lyderis arba trečiai kadencijai perrinktas dabartinis vadovas.

Atrodo, kad įtakingi Vakarų sluoksniai yra pasirengę padaryti bet ką, kad sužlugdytų Xi Jinpingo planus likti valdžioje.

91 metų George'as Sorosas beveik atvirai ragino keisti valdžią Pekine. Visos didžiosios Kinijos korporacijos de facto yra nacionalizuotos, tai yra Kinijoje, kaip ir Rusijoje, stambaus verslo galimybės daryti įtaką politikai sumažėjo beveik iki nulio (ne taip kaip „klęstinčioje gerovės“ valstybėje Lietuvoje).

Nenuostabu, kad visa tai užtraukia Sorošo ir šešėlinio elito pyktį. Kinijos politinė sistema nėra monolitinė: yra taip vadinamieji „kariškiai“, jų kandidatas yra Xi Jinpingas ir sąlyginiai „komjaunuoliai“, po kurių „stogu“ iškilo kapitalistinės įmonės.

Žinoma, Kinijos nepriklausomybė lemia jos atsiskyrimą nuo pasaulinės ekonomikos, o tai reiškia nuostolius antrajam, proamerikietiškam klanui. Šie žmonės sąlyginai vadinami „komjaunimo nariais“. Kaip ir TSRS devintojo dešimtmečio pabaigoje, taip ir Kinijoje pirmosios kapitalistinės įmonės dažnai atsirasdavo po komjaunimo organizacijų „stogu“ – jaunimo artelių ar statybų komandų pavidalu (kurios ilgainiui virto didžiulėmis korporacijomis).

O Sorošas skatino juos „būtina“ ideologine kryptimi: jo fondas dirbo su aktyviu jaunimu per visą socialistinę stovyklą, vežė perspektyviausius vaikinus „stažuotis“ į JAV ir Europą. Šios grupuotės lyderiu laikomas dabartinis Kinijos premjeras Li Keqiangas, kuris – dėmesio – 90-aisiais buvo pirmasis Kinijos komjaunimo sekretorius.

Naivus skaitytojas paklaus: „Kodėl Xi Jinpingas tiesiog neišvalo visų šių proamerikietiškų elementų? Kadangi jie vis dar didžiąja dalimi kontroliuoja ekonomiką ir finansų sektorių – ir, jei jiems gresia pavojus, jie surengs žmogaus sukeltą krizę, nustumdami šimtus milijonų kinų žemiau skurdo ribos. O tai jau kvepia socialiniu sprogimu... Ir „pokyčių“ troškimu...