Putino tikslas yra visai ne Ukraina

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/puti... 2022-07-23 06:13:00, skaitė 287, komentavo 3

Putino tikslas yra visai ne Ukraina

Dauguma mano, kad dabartinis pagrindinis Putino tikslas yra užkariauti ir užgrobti Ukrainą. Tai gali būti visiškai netiesa. Yra ir dar viena, įtikinamesnė versija – kad Ukraina tėra įrankis, kurio pagalba bus parklupdyta Europa. Karas Ukrainoje yra įrankis („pinigų siurblys“), kuris siurbia ES pinigus, o rezultatas bus visiškai kitoks nei buvo tikėtasi. Rusijai yra labai naudinga matyti silpstančią ir besiskaldančią Europą. Apie tai jau kalbama ir Vokietijoje.

Bundestago deputatė, buvusi Kairiųjų partijos frakcijos vadovė Sarah Wagenknecht pareiškė, kad „ekonominis karas“ su Rusija griauna Vokietiją. Ji pažymėjo, kad Vokietija negalėtų išgyventi be Rusijos energijos išteklių. Ji išreiškė savo požiūrį interviu agentūrai DPA.

„Rusiškos žaliavos, visų pirma, santykinai pigi rusiška energija yra būtinos sąlygos konkurencingai Vokietijos pramonei egzistuoti, be kurios negalime apsieiti“, – sakė S. Wagenknecht. „Ekonominis karas žlugdo Vokietiją, nors beveik nekenkia Putinui ir nesustabdo [žmonių] žūties Ukrainoje“, – pareiškė ji.

Pasak jos, Ukraina negali kariniu būdu nugalėti branduolinę galią turinčią Rusiją. „Štai kodėl jūs turite derėtis ir daryti kompromisus“, – paaiškino Wagenknecht. Taip ji palaikė Vokietijos federalinės Saksonijos žemės ministrą pirmininką Michaelą Kretschmerį, kuris anksčiau ragino VFR atlikti tarpininko vaidmenį Ukrainos konflikte ir jį „įšaldyti“, taip pat pareiškė, kad „Vokietijai reikia rusiškų žaliavų tiekimo“. „Kretschmeris dėl to teisus“, – sakė Wagenknecht.

Saksonijos ministrui pirmininkui pritarė ir kitas Vokietijos parlamentaras, dešiniosios partijos Alternatyva Vokietijai (AfD) frakcijos Bundestage vadovas Tino Khrupalla. Jis ragino konfliktą Ukrainoje spręsti diplomatijos keliu. „Priešingu atveju sankcijų režimas su katastrofiškomis pasekmėmis mūsų gerovei niekada nesibaigs“, – apibendrino jis.

Vokietijos vicekancleris, ekonomikos reikalų ir klimato apsaugos ministras Robertas Habekas griežtai priešinosi dujotiekio „Nord Stream 2“ paleidimui, sakydamas, kad tai būtų „baltos vėliavos iškėlimas Vokietijoje ir Europoje“.

Ketvirtadienio vakarą interviu televizijai ZDF Habekas paaiškino, kad dujotiekio paleidimas nieko nepakeis. „Akivaizdu, kad „Nord Stream 2“ paleidimas nėra išeitis. Negalime toliau didinti priklausomybės nuo rusiškų dujų“, – pabrėžė Vokietijos ūkio ministerijos vadovas. Tokiu atveju, anot jo, „Rusija pasiektų savo tikslą pažeisti sankcijas“.

„Tai būtų baltos vėliavos iškėlimas Vokietijoje ir Europoje. Mes neturėtume to daryti“, – sakė Habekas ir pridūrė, kad Vokietija yra „stipri šalis“. Jis perspėjo, kad Rusijos dujų tiekimo per „Nord Stream“ dujotiekį atnaujinimas nelaikomas saugumo ženklu.

Egidijus Paulauskas