Jurga Lago: Prisijungiu prie bankų naglumo viešinimo Lietuvoje

Autorius: Jurga Lago Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-07-27 16:27:00, skaitė 341, komentavo 5

Jurga Lago: Prisijungiu prie bankų naglumo viešinimo Lietuvoje

Ir kviečiu visus taip daryti, nes vienintelis kelias juos stabdyti ir paspausti aptukusį 'Lietuvos banką' yra viešumas. Gaunu iš SEB įžūliausią žinutę:

"Pastebėjome, kad viršijote grynųjų pinigų įnešimo ribą birželį. Prašome pateikti dokumentus pagrindžiančius grynųjų pinigų kilmę bei finansines ataskaitas už 2021m ir 2022m I-ąjį ketvirtį arba, jei jau turite, II-ąjį ketvirtį. Taip pat, paprašysiu užpildyti prisegtą piniginių lėšų kilmės paaiškinimo formą."

Negano to, kad dirbame skaidriai, visus pinigus įnešame į banką, nes žmonės atsiskaito grynaisiais, šitie skandinaviški, rusiškų pinigų skandaluose klimpstantys bankai turi naglumo mus trumpinti su savo tūpais reikalavimais, trukdyti dirbti, versti smulkųjį verslą pildyti beprasmius popierius ir siųsti jiems ataskaitas.

Ir būtinai atsiras kokia nors višta (atsiprašau šio protingo paukščio), rašanti, kad "čia dėl skaidrumo", dėl "šešėlio" mažinimo. Susimažinkit gi pagaliau šešėlius savo galvose.

Jie, matai, rūpinasi mano pinigų kilme! Alio, Lietuvos bankas, jūs imsitės kokios veiklos? Lietuviai, o jums negėda būti šitaip drožiamais? Turite savigarbos? Aš dirbu keliose šalyse ir tokio naglumo nesu niekur mačiusi. Turite suvokimo, kuo visa tai baigsis?

Čia SEB pritaikoma nebent institucinė pastarojo laikmečio sparnuota frazė: "russkij korablj idi naxuj". Dėl mūsų gerovės.