Trys Baltijos vyrai: „Mūsų valstybėms nepriklausomybė nebuvo dovana. Ją turėjome apginti mūšio lauke“

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/trys-balt... 2022-07-28 23:15:00, skaitė 231, komentavo 2

Trys Baltijos vyrai: „Mūsų valstybėms nepriklausomybė nebuvo dovana. Ją turėjome apginti mūšio lauke“

Nuotr. prezidentas.lt

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda kartu su Latvijos prezidentu Egilu Levitu ir Estijos prezidentu Alaru Karisu diplomatinių santykių užmezgimo 100-mečio proga laišku kreipėsi į Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentą Džo Baideną (Joe Biden).

Baltijos šalių lyderiai savo laiške nurodo į būtinybę nepailstamai stiprinti NATO rytinio flango saugumą nepaliekant spragų ir reiškia padėką JAV Prezidentui už demonstruojamą lyderystę šioje srityje.

G. Nausėda, E. Levitas ir A. Karisas taip pat akcentuoja, kad tarptautinė bendruomenė turi remti Ukrainą kovoje prieš agresorių visomis įmanomomis priemonėmis, kol bus pasiekta pergalė.

„Mūsų valstybėms nepriklausomybė nebuvo dovana. Ją turėjome apginti mūšio lauke. Mes žinome, kad laisvė, suverenumas ir nepriklausomybė yra neįkainojamos. Tai žino ir ukrainiečiai“, - rašoma Lietuvos, Latvijos ir Estijos politikų laiške.

Trys vyrai laiške Dž. Baidenui teigia, kad JAV lyderystė ginant universaliais principais ir normomis grįstą tarptautinę tvarką bei demokratines vertybes ypač svarbi dabartiniame geopolitiniame kontekste, kai diktatoriai mėgina prievarta primesti savo valią suverenioms valstybėms.