Mokytoja Astra - badausiu kol būsiu išgirsta

Autorius: Vidmantas Misevičius Šaltinis: https://www.respublika.lt/lt/n... 2022-08-04 23:21:00, skaitė 278, komentavo 4

Mokytoja Astra - badausiu kol būsiu išgirsta

Trečiadienį, rugpjūčio 3-ąją, šalia sostinėje esančios Generalinės prokuratūros bado akciją pradėjo visuomenininkė, mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė. Kol kas mokytoja planuoja badauti 10-imt dienų, tačiau jeigu per šį laiką ji taip ir liks neišgirsta, bado akcija bus tęsiama.

„Vakaro žinioms" visuomenininkė patikslino, kad jos akcija nukreipta prieš dabartinės Lietuvos teisėsaugos vykdomą Konstitucijos gynėjų persekiojimą.

„Pažiūrėkite, kas vyksta Lietuvoje. Valdžios kritikai yra marginalizuojami, iš jų viešai tyčiojamasi, jie persekiojami, kišami į psichiatrines, spaudžiami psichologiškai namuose atliekamų kartų ir t.t., - daugeliui puikiai pažįstamas Lietuvos realijas priminė A.G.Astrauskaitė. - Ir liūdina tai, kad visame tame aktyviai dalyvauja viešąjį interesą privalanti ginti prokuratūra, kuriai talkina teismai. Tą puikiai iliustruoja mano atvejis - sukurta politizuota byla, aš kaltinama nebūtais dalykais, tačiau prokurorai man net neleidžia susipažinti su byloje esančia medžiaga. Teismai irgi visai kaip išsidirbinėja - ignoruoja mano prašymus, skundus atmeta, neapklausia mano kviečiamų liudininkų. Akivaizdu, kad su manim norima susidoroti, bet aš kovosiu iki galo".

Pasiteiravus, kiek tęsis akcija, mokytoja atsakė trumpai - kiek prireiks, kad būčiau pastebėta.

„Kol kas planuoju čia, prie prokuratūros, badauti dešimt dienų nuo 8-os ryto iki 8-os vakaro, nes naktį niekas neužtikrins mano saugumo. Simboliška, bet badausiu ir per vis dar daug aistrų keliančio praėjusių metų rugpjūčio 10-osios mitingo metines. Tiesa, grįžusi namo irgi badausiu. Idant nebūtų padaryta neatitaisoma žala sveikatai, badavimo metu gersiu vandenį ir konsultuosiuosi su savo drauge gydytoja. Jeigu per minėtas dešimt dienų generalinė prokurorė Nida Grunskienė taip ir neateis pasikalbėti, akciją tęsiu", - patikino moteris.

Paklausta ar nebijo provokacijų ir išpuolių, visuomenininkė nusišypsojo.

„Valdančiųjų TS-LKD šaika, arba, tiksliau, valdžią užgrobusi politinė landzbergistų mafija manęs neišgąsdins. Žinau, kodėl esu čia ir ko siekiu, tad nei jie, nei jų siundomi apmokami pakalikai mano apsisprendimo nepakeis. Be to, tai bus įrodymas abejojančiai Lietuvos visuomenei, kad kažką konkretaus nuveikti, jei tik yra noro bei užtenka pasiryžimo, gali ir vienas žmogus", - apibendrino A.G.Astrauskaitė.