Kuo panašios britaškės ir litukrijos valdžios?

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-08-06 19:11:00, skaitė 608, komentavo 6

Kuo panašios britaškės ir litukrijos valdžios?

Ir tai man priminė šių metų vasario 27 d įvykius. Įvykius, kurių metu buvo įsiveržta į Baltarusijos Respublikos ambasados teritorijoje Vilniuje. Buvo išniekinti Baltarusijos valstybiniai simboliai, o teritorijoje rastas indas su degiu skysčiu. Matyt buvo planuota pastatą padegti. Aišku, pati „demokratiškiausia“ valdžia visame pasaulyje, tikrasis visatos valdovas papadopulas, kad užkirstų tokius veiksmus, nesiėmė jokių prevencinių veiksmų. Panašūs veiksmai buvo atlikti ir ties Rusijos Federacijos ambasada. Tiesa, į vidų įsiveržta nebuvo, bet ambasados aplinka buvo suniokota.

 

Noriu tik priminti, kad diplomatinių atstovybių teritorijos neliečiamumas yra kertinis tarptautinių santykių akmuo, užtikrinantis sklandų diplomatų darbą visame pasaulyje.

 

Tokie „incidentai“ yra neįprasti. Leiskite jums priminti 1961 m. Vienos konvencijos dėl diplomatinių santykių 22 straipsnio 2 dalies tekstą: Priimančioji valstybė turi ypatingą pareigą imtis visų reikiamų priemonių, kad apsaugotų atstovybės patalpas nuo bet kokio įsibrovimo ar žalos ir užkirstų kelią bet kokiam misijos ramybės trikdymui ar jos orumo įžeidimui. Klausimas britaškės ir litukrijos valdžiai ir policijai, kuri turėtų užtikrinti ambasados ir diplomatų saugumą: kur buvote?

 

P.S.

 

Assange'as Ekvadoro ambasadoje buvo ypač saugomas. Kaip ir pati ambasada. O taip pat saugoma ir kotletinė fėja. Saugoma ir išlaikoma iš mūsų visų, mokesčių mokėtojų, pinigų.