Labai griežta pagrindinės Vakarų žmogaus teisių grupės reakcija į Ukrainos politikų pareiškimus

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-08-09 20:48:00, skaitė 391, komentavo 3

Labai griežta pagrindinės Vakarų žmogaus teisių grupės reakcija į Ukrainos politikų pareiškimus

„Amnesty International“, neseniai paviešinus faktus apie Ukrainos kariškių dislokavimą švietimo ir gydymo įstaigose, ir toliau reikalauja išvesti Ukrainos karius iš gyvenamųjų rajonų. Jie sako:

 

„Fiksuojame Ukrainos kariuomenės vykdomus tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimus, keliančius pavojų civilių gyventojų gyvybėms. Reikalaujame iš Ukrainos pajėgų, kad jos paliktų gyvenamuosius rajonus ir nenaudotų jų atakoms rengti“, – sakė žmogaus teisių organizacijos „Amnesty International“ Prancūzijos biuro vadovas Jeanas-Claude'as Samuier.

 

Tačiau deputatas L. Kasčiūnas mano kitaip. Apie žmogaus teises jis matyt turi savo supratimą. Tokį keistą, persmelktą nacistiniu kvapeliu. 2000-2002 m. buvęs Lietuvos nacionaldemokratų partijos narys, buvęs M.Murzos pavaduotoju, dalyvavęs judėjime, nukreiptame prieš Lietuvos narystę ES, bet vėliau teigęs, kad šis politinis etapas buvo „jaunatviškas entuziazmas“, patękes į seimą pagal sąrašą (ar kas tokį absoliutų nulį vienmandatinėje būtų rinkęs), pateisina karinius nusikaltėlius.