"Jei kontroliuojate maisto tiekimą, kontroliuojate viską."

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://rwmalonemd.substack.co... 2022-08-09 22:25:00, skaitė 301, komentavo 4

JT numato pasaulinę komandinę ekonomiką

Popietę praleidau skaitydamas JT darbotvarkę iki 2030 m. su 17 tikslų ir 169 uždaviniais. Šią darbotvarkę JT siekia sukurti nuo 1992 m. -

Atvirai kalbant, tai buvo baisu. Išsinešiau mintį, kad iš teksto išėmus vienaskaitas ir drugelius, šis vienašališko sutarimo dokumentas skaitomas kaip atnaujintas komunistų manifestas.

Tai ypač svarbu, nes nors Darbotvarkė iki 2030 m. nėra teisiškai privalomas dokumentas, tačiau Darbotvarkės iki 2030 m. pagrindą sudarančios regioninės ir tarptautinės žmogaus teisių konvencijos ir paktai iš tiesų yra privalomi tarptautinės teisės dokumentai. Taigi, kol kas - galime reikalauti, kad mūsų politikai kovotų prieš drakoniškesnius Darbotvarkės 2030 aspektus.

Dabar, iš pirmo žvilgsnio -dauguma iš 169 Darbotvarkės 21 tikslų yra gana "migloti". tačiau itin naivūs tikslai.  Tai komandinės ekonomikos vyriausybės, o ne pasaulinės taikos organizacijos tikslai! Atvirai kalbant, tai yra žlugusio valdymo modelio tikslai. Modelio, kuris buvo išbandytas dar ne kartą.

    Apibrėžimas: Tai sistema, kurioje visus ekonominius sprendimus priima centrinė vyriausybė. Žemė ir gamybos priemonės priklauso arba vyriausybei, arba kolektyvui.

Tačiau grįžkime į Jungtinių Tautų (JT) pradžią. Po Antrojo pasaulinio karo JT sukūrė kelios valstybės, siekdamos nutraukti karus ir palaikyti taiką pasaulyje. Pamažu, laikui bėgant, jos narėmis tapo 193 valstybės.

Ji virto leviataniška organizacija, kurios gyslos siekia visas valstybes nares. Įvairūs jos susitarimai ir tikslai yra susiję su ekonomika, sveikata, skurdu, migracija, reprodukcine sveikata, pinigų sistemomis, skaitmeniniais tapatybės dokumentais, aplinkosaugos kontrole, žemės ūkio rinkų kontrole, visuotiniu pragyvenimo užmokesčiu visame pasaulyje, vyriausybinėmis sistemomis ir t. t. 

JT bendradarbiauja ir sudaro strateginius susitarimus su valstybėmis narėmis, šimtais nevyriausybinių organizacijų, pavyzdžiui, Bilo ir Melindos Geitsų fondu, Pasaulio banku ir Pasaulio ekonomikos forumu. Ji sukūrė daugybę antrinių organizacijų, tokių kaip UNESCO ir Pasaulio sveikatos organizacija.

JT pasirašė strateginius susitarimus su visomis didžiausiomis organizacijomis ir pasaulio galybėmis, kad įgyvendintų utopinę pasaulio viziją, apimančią pasaulinę valdančiąją galią, kuri užtikrins, kad nebūtų skurdo, diskriminacijos, visuotinės sveikatos priežiūros ir reprodukcinės priežiūros, nešvarios energijos, nevienodo maisto paskirstymo, pragyvenimo lygio darbo užmokesčio ir klimato kaitos sustabdymo, JT įsikišus į šalių narių veiklą. Iš esmės tai nauja pasaulio tvarka, kurią kontroliuos nerinkti pareigūnai.

Jiems nebeužtenka dirbti dėl taikos pasaulyje, dabar jie atlieka globalizuotos vyriausybės vaidmenį. Ji yra pasirašiusi daugybę, daugybę sutarčių ir strateginių susitarimų su savo valstybėmis narėmis. Į šiuos susitarimus įtraukti pareiškimai, kad vyriausybės nedarys nieko, kas prieštarautų Jungtinių Tautų 2030 m. darbotvarkei. Tai apima "teisingumą" visiems. Tai yra, visuotinį pragyvenimo lygį užtikrinantį darbo užmokestį.

Atvirai kalbant, reikia susimąstyti, ką galvojo JAV vyriausybė, pasirašydama šiuos susitarimus?  Tarsi JAV vyriausybė ką tik būtų nusprendusi perduoti suverenitetą Jungtinėms Tautoms!

Tačiau netikėkite tik mano žodžiais, o paimkime tiesiogines citatas iš jų 169 tikslų naujausioje ir didžiausioje iniciatyvoje "Darbotvarkė 2030".

Atminkite - šie tikslai iki 2030 m. turi būti įgyvendinti GLOBALIAI, o valstybės narės turi užtikrinti, kad šiems tikslams nebūtų trukdoma. Tai tik keli iš Darbotvarkėje iki 2030 m. nustatytų tikslų, ir jie neapima kitų strateginių susitarimų, kuriuos pasirašė JT valstybės narės:

17 darnaus vystymosi tikslų ir 169 uždavinių sąrašas

  • Užtikrinti, kad iš įvairių šaltinių būtų sutelkta daug išteklių, be kita ko, pasitelkiant glaudesnį vystomąjį bendradarbiavimą, kad besivystančios šalys, ypač mažiausiai išsivysčiusios šalys, galėtų tinkamai ir nuspėjamai įgyvendinti programas ir politikos kryptis, kuriomis siekiama panaikinti visų formų skurdą.
  • Sukurti patikimas nacionalinio, regioninio ir tarptautinio lygmens politikos sistemas, grindžiamas skurstantiesiems palankiomis ir lyčių aspektą atitinkančiomis vystymosi strategijomis, kad būtų remiamos spartesnės investicijos į skurdo naikinimo veiksmus, susijusius su apsauga nuo konfliktų.
  • Ištaisyti prekybos apribojimus ir iškraipymus pasaulio žemės ūkio rinkose ir užkirsti jiems kelią, be kita ko, lygiagrečiai panaikinant visų formų žemės ūkio eksporto subsidijas ir visas lygiaverčio poveikio eksporto priemones pagal Dohos plėtros raundo įgaliojimus.
  • Priimti priemones, kuriomis būtų užtikrintas tinkamas maisto prekių rinkų ir jų išvestinių finansinių priemonių veikimas ir sudarytos palankesnės sąlygos laiku DeepL gauti rinkos informaciją, įskaitant informaciją apie maisto atsargas, siekiant padėti apriboti itin didelius maisto kainų svyravimus.
  • Iki 2030 m. užtikrinti visuotinę prieigą prie lytinės ir reprodukcinės sveikatos priežiūros paslaugų, įskaitant šeimos planavimo, informavimo ir švietimo paslaugas, ir integruoti reprodukcinę sveikatą į nacionalines strategijas ir programas.
  • Pasiekti visuotinį sveikatos draudimą, įskaitant finansinę rizikos apsaugą, galimybę naudotis kokybiškomis būtiniausiomis sveikatos priežiūros paslaugomis ir galimybę visiems gauti saugius, veiksmingus, kokybiškus ir įperkamus būtiniausius vaistus ir vakcinas
  • Remti vakcinų ir vaistų nuo užkrečiamųjų ir neužkrečiamųjų ligų, nuo kurių daugiausia kenčia besivystančios šalys, mokslinius tyrimus ir kūrimą, suteikti galimybę įsigyti įperkamų būtiniausių vaistų ir vakcinų pagal Dohos deklaraciją dėl TRIPS sutarties ir visuomenės sveikatos, kurioje patvirtinama besivystančių šalių teisė visapusiškai naudotis Sutarties dėl intelektinės nuosavybės teisių aspektų, susijusių su prekyba, nuostatomis dėl lankstumo, siekiant apsaugoti visuomenės sveikatą, ir visų pirma suteikti galimybę visiems įsigyti vaistų.
  • Iki 2030 m. užtikrinti, kad visos mergaitės ir berniukai baigtų nemokamą, teisingą ir kokybišką pradinį ir vidurinį išsilavinimą, kuris būtų tinkamas ir atitiktų ketvirtojo tikslo reikalavimus.
  • Iki 2030 m. užtikrinti, kad visos moterys ir vyrai turėtų lygias galimybes įgyti prieinamą ir kokybišką techninį, profesinį ir aukštąjį išsilavinimą, įskaitant universitetinį.
  • Iki 2030 m. užtikrinti, kad visi besimokantieji įgytų žinių ir įgūdžių, reikalingų darniam vystymuisi skatinti, be kita ko, ugdant darnų vystymąsi ir darnų gyvenimo būdą, žmogaus teises, lyčių lygybę, skatinant taikos ir nesmurto kultūrą, pasaulinį pilietiškumą ir vertinant kultūrų įvairovę bei kultūros indėlį į darnų vystymąsi
  • Užtikrinti visuotinę prieigą prie seksualinės ir reprodukcinės sveikatos ir reprodukcinių teisių, kaip sutarta pagal Tarptautinės konferencijos gyventojų ir vystymosi klausimais veiksmų programą ir Pekino veiksmų platformą bei jų peržiūros konferencijų baigiamuosius dokumentus.
  • Iki 2030 m. užtikrinti visišką ir produktyvų užimtumą ir deramą darbą visoms moterims ir vyrams, įskaitant jaunimą ir neįgaliuosius, bei vienodą užmokestį už vienodos vertės darbą (mano pastaba - taip, tai reiškia komandinę ekonomiką, t. y. komunizmą).
  • Užtikrinti lygias galimybes ir mažinti rezultatų nelygybę, be kita ko, panaikinant diskriminacinius įstatymus, politiką ir praktiką bei skatinant atitinkamus teisės aktus, politiką ir veiksmus šioje srityje.
  • Priimti politiką, ypač fiskalinę, darbo užmokesčio ir socialinės apsaugos politiką, ir palaipsniui siekti didesnės lygybės
  • Gerinti pasaulinių finansų rinkų ir institucijų reguliavimą bei stebėseną ir stiprinti tokių reguliavimų įgyvendinimą
  • Sudaryti palankesnes sąlygas tvarkingai, saugiai, reguliariai ir atsakingai migracijai ir žmonių judumui, be kita ko, įgyvendinant planuotą ir gerai valdomą migracijos politiką
  • Iki 2030 m. visiems užtikrinti galimybę gauti tinkamą, saugų ir įperkamą būstą bei pagrindines paslaugas ir modernizuoti lūšnynus.
  • Iki 2030 m. visiems suteikti galimybę naudotis saugiomis, įperkamomis, prieinamomis ir tvariomis transporto sistemomis, gerinti kelių eismo saugą, visų pirma plečiant viešąjį transportą, ypatingą dėmesį skiriant pažeidžiamų asmenų, moterų, vaikų, neįgaliųjų ir vyresnio amžiaus žmonių poreikiams
  • Iki 2030 m. visose šalyse stiprinti įtraukią ir tvarią urbanizaciją ir gebėjimus dalyvauti, integruotai ir tvariai planuoti bei valdyti gyvenvietes
  • Remti teigiamus ekonominius, socialinius ir aplinkosaugos ryšius tarp miestų, priemiesčių ir kaimo vietovių stiprinant nacionalinį ir regioninį plėtros planavimą
  • Iki 2030 m. gerokai padidinti miestų ir gyvenviečių, priimančių ir įgyvendinančių integruotą politiką ir planus, skirtus integracijai, efektyviam išteklių naudojimui, klimato kaitos švelninimui ir prisitaikymui prie jos, skaičių
  • racionalizuoti neveiksmingas subsidijas iškastiniam kurui, skatinančias netaupų vartojimą, pašalinant rinkos iškraipymus, atsižvelgiant į nacionalines aplinkybes, be kita ko, pertvarkant apmokestinimą ir palaipsniui panaikinant šias žalingas subsidijas, jei jos egzistuoja, atsižvelgiant į jų poveikį aplinkai, visapusiškai atsižvelgiant į konkrečius besivystančių šalių poreikius ir sąlygas ir kuo labiau sumažinant galimą neigiamą poveikį jų vystymuisi taip, kad būtų apsaugoti neturtingieji ir paveiktos bendruomenės
  • išsivysčiusioms šalims visiškai įgyvendinti savo įsipareigojimus dėl oficialios paramos vystymuisi, įskaitant daugelio išsivysčiusių šalių įsipareigojimą pasiekti 0,7 proc. oficialios paramos vystymuisi / BNP tikslą besivystančioms šalims ir 0,15-0,20 proc. oficialios paramos vystymuisi / BNP tikslą mažiausiai išsivysčiusioms šalims OPV teikėjai raginami apsvarstyti galimybę nustatyti tikslą mažiausiai išsivysčiusioms šalims skirti bent 0,20 proc. oficialios paramos vystymuisi / BNP
  • Kurti veiksmingas, atskaitingas ir skaidrias institucijas visais lygmenimis
  • Užtikrinti reaguojantį, įtraukų, dalyvaujantį ir reprezentatyvų sprendimų priėmimą visais lygmenimis
  • plėsti ir stiprinti besivystančių šalių dalyvavimą pasaulinio valdymo institucijose
  • Iki 2030 m. visiems suteikti teisėtą tapatybę, įskaitant gimimo registraciją

Daugelis iš šių tikslų yra teisėti, bet tik tautos, o ne pasaulio valdymo tikslai.

JT peržengė savo kompetencijos ribas.