Gydytojai užfiksuoti planuojantys perimti naujagimių globą, kurių tėvai atsisako vitamino K injekcijų

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://pjmedia.com/news-and-p... 2022-08-10 04:02:00, skaitė 453, komentavo 7

Gydytojai užfiksuoti planuojantys perimti naujagimių globą, kurių tėvai atsisako vitamino K injekcijų

Spalio mėn. pateikus kolektyvinį ieškinį kelioms ligoninėms, Ilinojaus Vaikų ir šeimos paslaugų departamentui (DCFS) ir keliems gydytojams, pasirodė garso įrašų, kuriuose kai kurie bylos atsakovai užsimena apie sąmokslą su DCFS neteisėtai atimti vaikus iš tėvų. Atrodo, kad šių gydytojų įrašai komiteto posėdyje sustiprina ieškovų teiginius, kad ieškinyje minimos ligoninės ir agentūros "pasinaudojo jiems, kaip valstybės pareigūnams ir (arba) darbuotojams, suteiktais įgaliojimais ir pasinaudodamos savo įgaliojimais bei tyrimo įgaliojimais, kad ieškovai būtų gąsdinami ir verčiami sutikti su nepageidaujamomis ir nereikalingomis medicininėmis procedūromis", kaip teigiama ieškinyje.

2018 m. balandžio mėn. prie Ilinojaus sveikatos departamento veikiantis Perinatalinis patariamasis komitetas (PAC) susirinko aptarti vitamino K injekcijų skyrimo pažeidžiant raštiškus tėvų atsisakymus. Ne visų įraše esančių asmenų balsą galima atpažinti. PJ Media susisiekė su PAC nariais, tačiau nė vienas iš jų neatsiliepė, kad galėtų nustatyti, kas kalba. Tačiau neabejotina, kad visi kalbėję asmenys yra komiteto nariai, o sąrašą, kas ten dalyvavo, galima pamatyti šio straipsnio pabaigoje. Toliau pateikiama įrašo stenograma.

    ILLINOIS PUBLIKINĖS SVEIKATOS DEPARTAMENTAS - PERINATALINIO PASIPRIEŠINIMO KOMITETO POSĖDIS (PAC) 2018 m. balandžio 12 d. 13:00-15:00 ***TRUMPAS PROJEKTAS - DALINIS TRANSKRIPTAS***

    ŽMOGUS Nr. 2: Dėl šios formuluotės ir aš iš tikrųjų ką tik parašiau mūsų neonatologui, nes jis norėjo būti čia, bet negalėjo. Mes esame šiek tiek susirūpinę, kad ten parašyta: "Ligoninės tai padarys". Bet ten parašyta: "DCFS gali". Įpareigoja ligonines atlikti tam tikrus veiksmus, tačiau DCFS suteikia galimybę rinktis. Taigi, tada ligoninė atsiduria šiek tiek keblioje padėtyje, nes nemanau, kad ligoninės nori visą laiką perimti globą, o tada DCFS gali atlikti tyrimą dėl medicininės nepriežiūros.

    ŽMONA Nr. 1: Klausimas, ar esate įpareigoti duoti vitamino K, perimdami globą. Štai ką tai daro. Tai nereiškia, kad DCFS turi pasakyti, jog tėvas negali būti tėvu. Tačiau tai suteikia jums galimybę duoti vaikui vitamino K per DCFS.

    NENUSTATYTAS VYRAS: Teisingai.

    ŽMOGUS Nr. 1: Taigi, manau, kad tai yra gerai. Nereikia, kad kiekvienas iš tėvų būtų kaltinamas medicinine nepriežiūra ir tiriamas. Jums reikia teisės duoti vitamino K, kurį DCFS suteiks globai su šiuo nuosekliu pranešimu.

    MS. LIGHTNER: Manau, kad jūs norite, jog DCFS pusėje būtų palikta laisvė "gali", nes girdėjau: jei jie automatiškai bus apkaltinti medicinine nepriežiūra, kils įvairių pasekmių. Taigi, jūs norite, kad DCFS turėtų tokią galimybę... nes jei tai yra...

    Vyras Nr. 3: Taigi, paaiškinkite, ar DCFS sako: "Ne, mes neketiname tirti", bet ligoninė ėmėsi...

    ŽMOGUS Nr. 1: Jūs galite paimti... Apsauginė globa yra tik teisė daryti tai, kas, jūsų manymu, yra teisinga kūdikiui. O DCFS, jei jie sako: "Taip, kad mes su jumis sutinkame, nes tokia yra mūsų taisyklė". Jūs duodate vitamino K, o paskui ar kam nors iš mūsų iš tikrųjų rūpi, kas bus toliau?

    ŽMONĖ Nr. 3: Ne, bet ar tada jie gali jus paduoti į teismą?

    ŽMOGUS Nr. 1: Ne, nes jūs turite jų... jūs ėmėtės apsauginės globos. Tai yra ta dalis, kurią turime užtikrinti su DCFS. Kad kai mes tai darome...

    MS. LIGHTNER: Reikia, kad DCFS jus užtikrintų.

    ŽMOGUS Nr. 1: Taip, būtent tai turiu omenyje, DCFS turi pasakyti: "Tai yra mūsų protokolas, nesvarbu, ką mes darysime: Jūs esate apsaugoti.

    ŽMOGUS Nr. 3: Kuriuo momentu apsauginė globa baigiasi?

    KELI BALSAI. Iš karto po to, kai...

    NEDETERMINUOTAS ŽMOGUS: Tai dvi minutės ar kaip ten bebūtų.

    NEDETERMINUOTAS ŽMOGUS: O kiek toliau?

    NENUSTATYTAS VYRAS: Kai tik suleisite injekciją.

    NEDETERMINUOTAS ŽMOGUS Tęsia: Ar tai dvi minutės? Ar tai dešimt minučių? Ar laukti, kol DCFS pasakys, kad ateiname, ar neateiname?

    ŽMOGUS Nr. 1: Jie neprivalo ateiti. Manau, kad apsauginė globa yra tai, kad jūs tiesiog tvirtinate, jog tai padarėte.

Galite klausytis 

 

Ieškinys: Tėvai teigia, kad naujagimiai buvo neteisėtai konfiskuoti po to, kai jie atsisakė neprivalomų procedūrų

Šis garso įrašas yra šokiruojantis įrodymas, kad gydytojai turi didžiulę galią asmens teisių atžvilgiu. Tą dieną Čikagoje prie posėdžių stalo mirė laisvė. Iš nekaltų tėvų buvo atimti jų vaikai, remiantis tik kažkokio nerinkto biurokrato nuomone, kad jo medicininis laipsnis yra svarbesnis už konstitucines teises ir teisę į informuoto asmens sutikimą.

Bent viena PAC narė leido aiškiai suprasti, kad jai nerūpi, kas nutiks po to, kai ji, naudodamasi valstybės valdžia, primes savo valią Amerikos piliečiams. Nors jai gali nerūpėti, kas bus toliau, kai gydytojas paskelbia tėvus netinkamais priimti medicininius sprendimus ir įtraukia vaiko gerovę, pasekmės būna ne ką mažiau nei siaubingos.

Medicininiai pagrobimai gali baigtis ir baigiasi tuo, kad vaiko gerovės agentai apkaltina "medicininiu vaikų išnaudojimu", dėl to prasideda ilgi teisminiai ginčai ir net tėvų teisių atėmimas. Drake'o Pardo byla Teksase rodo šią didėjančią grėsmę šeimoms. Drakas buvo paimtas iš tėvų ir atiduotas į globos namus, nes jo motina norėjo gauti kitą nuomonę apie jo būklę. Tai ne vienintelė gydytojų, besinaudojančių valdžia ir profesinėmis privilegijomis, istorija. Nacionalinio dėmesio sulaukė Justine Pelletier atvejis, kai Bostono vaikų ligoninė 16 mėnesių prieš savo valią, be tinkamo gydymo ir atskirai nuo tėvų laikė reta mitochondrijų liga sergantį vaiką psichiatrinėje ligoninėje, kol įsikišo teisėjas ir nurodė grąžinti jį šeimai.

Epidemija, kai gydytojai perima vaikų globą, nes mano, kad yra protingesni ir labiau pajėgūs priimti sprendimus nei tėvai, vis labiau plinta visose medicinos srityse, kuriose yra vaikų, ypač retų genetinių sutrikimų atvejais. Mitochondrial Disease News pranešė apie bauginančią realybę

    "Šis klausimas iškyla nuolat, - sakė Bostone įsikūrusios ne pelno siekiančios organizacijos švietimo, paramos ir propagavimo direktorius Hollingeris. "Miunhauzeno sindromas pagal įgaliojimą yra realus dalykas ir pasitaiko labai retai. Tačiau šis naujas terminas "medicininė prievarta prieš vaikus" iš tiesų keičia situaciją. Iš esmės tai yra Miunhauzenas pagal įgaliojimą, bet be jokių ribų - ir dažnai apima medicininę nepriežiūrą, kas, mano manymu, yra ironiška."

    Hollinger, kuri jau aštuonerius metus dirba "MitoAction", anksčiau dirbo slaugytoja Niujorko Albany medicinos centre. Ji kalbėjo apie medicininį vaikų išnaudojimą 2017 m. spalio mėn. Vašingtone vykusiame retųjų ligų aukščiausiojo lygio susitikime, kurį rėmė Nacionalinė retųjų sutrikimų organizacija (National Organization for Rare Disorders), kuri "MitoAction" priskiria prie 260 pacientų gynimo grupių.

    "Mums reikia medikų, bet, mano supratimu, šeimos yra savo vaiko ekspertai taip, kaip gydytojas nėra", - aiškino Hollinger. "Mes visi nesame vienodi, net jei turime tas pačias genetines mutacijas."

    Ji pridūrė: "Vaikų apsaugos agentūros yra ir jos gana glaudžiai bendradarbiauja su gydytojais. Tačiau jie yra pervargę ir nieko neišmano apie retas ligas. Taigi, jei koks nors gydytojas ar mokykla pasakys: "Manau, kad jie persistengia", Vaikų teisių apsaugos tarnybos paklaus, kaip ši liga vadinasi. Jie jau lygiuojasi į save - ir ne į jūsų balą".

Tai, kad Čikagos gydytojai bando išplėsti medicininės nepriežiūros apibrėžtį, kad ji apimtų ir atsisakymą atlikti procedūras, kurios nėra privalomos pagal įstatymą, o DCFS, atrodo, noriai vykdo jų nurodymus, yra nesąžininga ir, jei tai nebus kontroliuojama, be reikalo išardys dar daugiau nekaltų šeimų. Ieškinys yra geras žingsnis į priekį siekiant patraukti šiuos žmones atsakomybėn, tačiau jokie pinigai negali atitaisyti žalos, kuri padaroma prievarta atskirtiems naujagimiui ir motinai.