PASODINTAS DAR VIENAS „ŠNIPAS“...

Autorius: Kristoferis Voiška Šaltinis: https://www.facebook.com/krist... 2022-08-22 01:58:00, skaitė 635, komentavo 10

PASODINTAS DAR VIENAS „ŠNIPAS“...

Neva „laisvoje ir demokratinėje“, prieš „puolantį rusą“ vis kovojančioje Lietuvoje – atitinkamo plauko „patriotams“ džiugi žinia: šią savaitę už grotų pasiųstas dar vienas Rusijos šnipas – klaipėdietis Aleksejus Greičius.

Tiktai sisteminė žiniasklaida – skirtingai nei A. Paleckio atveju – šįsyk tyli.

Kodėl?..

Dėl Paleckio viskas aišku: jokio šnipinėjimo nebuvo ir negalėjo būti; tiesiog žmogus savo pažiūromis (tiek į socialinę, tiek geopolitinę situaciją, tiek Lietuvą, lietuvybę ir pačią mūsų istoriją) ir bandymais šias pažiūras išvesti į šalies politinę areną pateko režimo nemalonėn kaip, atseit, „prorusiškos ideologijos“ skleidėjas. Na, dėl ko ir nuspręsta „teisiškai“ su juo susidoroti...

(Ir, savaime paėmus – nieko ypatingo: juk priešininkai „gesinami“ absoliučiai bet kokioje valstybėje, bet kokioje santvarkoje ir bet kokiu metu; klausimas tik vienas – kokiomis priemonėmis? Ypatinga čia tik veidmainystė: kai kalbama apie „demokratiją“ ir „laisvę“, o realiai persekiojama už pažiūras; be to, netgi ne atvirai, o dangstantis sufabrikuota „šnipinėjimo“ istorija).

Na, bet kaip dėl Greičiaus?..

A. Greičius – net ne „politikas“: nei rinkimuose, nei kažkokiose partijose jisai nedalyvavo. Greičius reiškėsi kaip „Nemirtingojo pulko“ akcijos Klaipėdoje organizatorius ir apskritai kaip istorinės atminties apie 1941-1945 m. Didįjį Tėvynės karą gynėjas. Būtent dėl tokios – iš esmės kultūrinio, švietėjiško pobūdžio veiklos – Greičius pateko į lietuviškųjų spectarnybų taikiklį...

Atitinkamai, sukurpta „šnipinėjimo“ byla, kurioje įrodymų ir apskritai konkretikos – ne daugiau negu aukščiau minėtuoju A. Paleckio atveju.

To pasėkoje, turime dar vieną politinį kalinį. Sąžinės kalinį. Tiesos kalinį.

Nes šiuolaikinė rusofobinė, antitarybinė Lietuva bijo sąžinės; bijo tiesos. Ir bijo, nes yra, – kaip pažymėjo publicistas Povilas Masilionis, – „valstybė ant melo pamatų“...

Na, ir vien tiesos, teisybės žodis – šitą melą ardo. Ir, melui yrant, tampa veiksmu. Ir kas gi, žinant tai, gali būti garbingiau už tokį veiksmą: už kovą prieš melą – už kovą dėl tiesos, dėl teisybės?..

Ir kas gi, tuo pačiu, gali būti niekšiškiau, negu šio melo gynimas, jo tvirtinimas – ne tiktai šmeižiant, bet veidmainiškai persekiojant tiesos, teisybės kovotojus?..

Juoba, kad Aleksejui neseniai diagnozuota leukemija, dėl kurios gydymo jo advokatai paprašė teismo atidėti bausmės vykdymą...

Galbūt, dėl to oficiozas (Delfi, Lrytas, LRT ir t. t.) Greičiaus atvejį, kaip tokį akivaizdžiai neparankų, galų gale ir nutylėjo?..

Galbūt, režimui pasidarė gėda?.. Nepatogu?..

O, galbūt, oficialioji žurnalistika ne tik nekalto, bet dargi vėžiu sergančio piliečio įkalinimo nelaiko svarbia, aktualia visuomenei naujiena?..

Apie tai jau galvokite bei spręskite patys.

Kristoferis Voiška, 2022-08-20