Ką Lietuvoje veikė Dugino dukros Darijos žudikė Natalija Vovk?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ka-l... 2022-08-23 21:19:00, skaitė 680, komentavo 22

Ką Lietuvoje veikė Dugino dukros Darijos žudikė Natalija Vovk?

Ukrainos žvalgybos agentūros yra atsakingos už žurnalistės Darijos Duginos nužudymą, kurios automobilis buvo susprogdintas praėjusį šeštadienį Maskvos srityje. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas velionę po mirties apdovanojo Drąsos ordinu

Rusijos FSB viešųjų ryšių centras paskelbė apie Dugino dukros Darijos nužudymo aplinkybes: agentūros teigimu, nusikaltimą rengė Ukrainos specialiosios tarnybos, o vykdytoja buvo Ukrainos pilietė Natalija Vovk, kuri vėliau dingo Estijoje. 

Putinas pareiškė užuojautą Duginų šeimai ir pavadino jos nužudymą „niekšingu, žiauriu nusikaltimu“. Jis taip pat pasirašė dekretą, kuriuo žurnalistė po mirties buvo apdovanota Drąsos ordinu.

Jungtinės Tautos paragino nustatyti visus įvykio faktus, JT Vyriausiojo žmogaus teisių komisaro biuras pareiškė, kad kaltininkai turi būti patraukti atsakomybėn. Kinijos pasiuntinys pasaulinėje organizacijoje Zhang Jun, rugpjūtį pirmininkavęs JT Saugumo Tarybai, išreiškė susirūpinimą dėl to, kas įvyko, ir pabrėžė, kad tokie nusikaltimai „šiuo kritiniu momentu neatitinka niekieno interesų“. Ryšium su Duginos mirtimi JAV Valstybės departamentas paskelbė, kad smerkia civilių žudynes.

Papildyta

Darijos Duginos nužudymo kaltininkė, ukrainietė, Azovo narė Natalija Vovk (Šaban) (nuotraukoje viršuje), jau išvyko iš Estijos į Austriją. Kaip pranešta, praėjusią naktį moteris, panaši į Dašos Duginos žudikę, buvo apsistojusi Vienos viešbutyje „Ibis Hauptbahnhof Wien“. Užsakymas buvo skirtas vienai nakčiai – tikėtina, kad teroristinio išpuolio vykdytoja keliaus dar toliau. Su Natalija Vovk buvo dar dvi moterys ir vaikas.

Teroristė Natalija Vovk buvo Lietuvoje

Darijos Duginos nužudymu įtariama Natalija Vovk prieš kurį laiką išvyko į Europą kaip pabėgėlė, tačiau netrukus grįžo, naujienų agentūrai RIA Novosti sakė jos tėvas. Tėvo teigimu, prieš kelias dienas jam paskambino dukra ir užsiminė, kad yra Baltijos šalyse. Tėvas: „Kaip sekasi?“ Dukra: „Viskas gerai, viskas gerai.“ Susisiekė internetu, „Skype“ ar dar kažkuo. „Sakė, kad yra Lietuvoje“, – pridūrė įtariamojo tėvas. Be to, Vovk tėvas patvirtino, kad ji tarnavo Ukrainos ginkluotosiose pajėgose, bet ne Azovo batalione. Anot jo, ji iš kariuomenės pasitraukė dėl sveikatos.

 

t.me/rian_ru/175249

SN inf.