Nausėda nutarė papokštauti susitikime su Lietuvos diplomatais

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-n... 2022-08-30 16:41:00, skaitė 271, komentavo 4

Nausėda nutarė papokštauti susitikime su Lietuvos diplomatais

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda susitiko su Lietuvos diplomatinių atstovybių, atstovybių prie tarptautinių organizacijų ir konsulinių įstaigų vadovais.

Valstybės lyderis susitikime akcentavo, kad jau daugiau nei pusę metų trunkantis Rusijos karas Ukrainoje fundamentaliai supurtė nusistovėjusią užsienio politikos ir diplomatijos tėkmę.

Pasak šalies vadovo, įvykiai Ukrainoje dar kartą privertė prisiminti, kad viską, ką susikūrėme kaip nepriklausoma valstybė, turime saugoti ir ginti kasdien.

Vyriškio teigimu, šiandien diplomatinei tarnybai kaip niekada būtina veikti sutelktai, išmintingai ir sumaniai, taip pat būti pasirengus tam, kad geopolitinių procesų dinamika ir augančios grėsmės išliks.

„Ginant valstybės strateginius interesus, lengvų atsakymų, sprendimų ir pasirinkimų neturėsime. Matome, kad mūsų išorinė aplinka tampa vis atšiauresnė. Tarptautinė demokratinė sistema, kuria rėmėmės kurdami ir stiprindami savo šalies valstybingumą, vis labiau išbandoma, naudojantis jos silpnybėmis ir pažeidžiamumais“, - pasakė G. Nausėda.

Jis taip pat nepraleido progos subtiliai pajuokauti ir šmaikštavo, kad „karo Ukrainoje sąlygomis diplomatija tampa priešakine linija ginti mūsų nacionaliniams ir strateginiams interesams“.

Ekspertai.eu atkreipia dėmesį, kad Lietuvos diplomatija su nacionaliniais interesais turi tiek pat bendro, kiek Arvydas Sabonis su australiška kengūra.