PSO nustatė, kad Lietuva yra visapusiškai pasirengusi reformoms sveikatos apsaugos sistemoje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/pso-nusta... 2022-09-02 20:19:00, skaitė 289, komentavo 5

PSO nustatė, kad Lietuva yra visapusiškai pasirengusi reformoms sveikatos apsaugos sistemoje

Melitta Jakab

Lietuvoje viešintys Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovai rugsėjo 1 d. pristatė vizito metu atlikto tyrimo išvadas apie Lietuvoje planuojamus pokyčius sveikatos apsaugos srityje.

Susitikimo metu pristatyti bendri PSO ekspertų pastebėjimai apie Lietuvos sveikatos apsaugos sistemą.

„Bendradarbiavimas su didžiausia tarptautine sveikatos organizacija, PSO, padeda tobulinti sveikatos priežiūros paslaugų teikimą ir užtikrinti pacientams, medikams ir kitiems sveikatos apsaugos sektoriaus darbuotojams palankių ir naudingų sprendimų priėmimą. Objektyvi PSO ekspertų nuomonė leidžia kritiškai įvertinti planuojamus pokyčius sveikatos apsaugos sistemoje ir, atsižvelgus į juos, atitinkamai juos tikslinti bei tobulinti“, - pasakė Sveikatos apsaugos viceministrė Danguolė Jankauskienė.

Dalindamiesi savo įžvalgomis, PSO ekspertai pabrėžė, kad Lietuva yra visapusiškai pasirengusi pokyčiams sveikatos apsaugos sistemoje.

„Akivaizdu, kad Lietuvai sveikatos apsaugos reforma yra būtina. Dabar yra pats tinkamiausias laikas priimti sprendimus, kurie padėtų gyventojams laiku gauti kokybiškas sveikatos priežiūros paslaugas“, – atskleidė PSO Europos pirminės sveikatos priežiūros centro vadovė Melitta Jakab.

Susitikimo metu buvo peržiūrėti ir įvertinti siūlomi pokyčiai, nustatyti galimi sveikatos priežiūros įstaigų tinklo restruktūrizavimo sėkmės veiksniai.