"Facebook" pripažįsta tiesą: "Faktų patikrinimai" iš tikrųjų yra tik LIBERASTŲ nuomonė

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://nypost.com/2021/12/14/... 2022-09-13 08:02:00, skaitė 262, komentavo 0

"Facebook" pagaliau pripažino tiesą: "faktų patikrinimai", kuriais socialinė žiniasklaida kontroliuoja, ką amerikiečiai skaito ir žiūri, yra tik <<"nuomonė">>.

Taip yra dėl garsaus žurnalisto Johno Stosselio iškeltos bylos, kuri atskleidė, kad tariama kairiųjų kova su "dezinformacija" yra farsas.

J. Stosselis paskelbė porą vaizdo įrašų, kuriuose palietė trečiąjį liberalios politikos bėgį - klimato kaitą. Nė vienas iš jų nekėlė klausimo, ar klimato kaita yra tikra, bet kiekvienas iš jų kalbėjo apie kitus klausimus, t. y. apie miškų valdymą ir technologijų naudojimą siekiant prisitaikyti. Tačiau trečioji šalis, su kuria "Facebook" sudarė sutartį šiems kūriniams peržiūrėti, "Science Feedback", pažymėjo juos kaip "melagingus" arba mūsų mėgstamą "neturinčius konteksto".

Kodėl? "Science Feedback" nepatiko Stosselio "tonas". Tai reiškia, kad negalima rašyti apie klimato kaitą, jei nesakote, kad tai didžiausia katastrofa žmonijos istorijoje ir kad kovai su ja turime išleisti trilijonus.

Už tai "Facebook" uždraudžia arba sumažina Stosselio reportažus, atimdamas iš jo skaitytojus ir pajamas.

Tada, kai į teismą paduodamas ieškinys, "Facebook" numoja ranka ir sako: "Ne mūsų problema!" Matote, tikrasis jo skundas yra dėl "Science Feedback"; mes nusiplauname rankas. Kalbant apie tą "faktų patikrinimo" etiketę, kurią uždėjome ant jūsų straipsnio? Facebook" atsakyme Stosselui teigiama, kad tai yra saugoma nuomonė pagal Pirmąją pataisą.

Laikraštis "The Post" jau per daug kartų yra susidūręs su tokia pat pirštine. 2020 m. vasarį paskelbėme Steveno W. Mosherio (Stiveno V. Mošerio) skiltį, kurioje buvo klausiama, ar COVID-19 nutekėjo iš Vuchano laboratorijos. Facebook faktų tikrintojai tai pavadino "melaginga". Žinoma, tie tariamai "nepriklausomi" moksliniai recenzentai rėmėsi ekspertų grupe, kuri buvo suinteresuota atmesti šią teoriją, įskaitant "EcoHealth", kuri finansavo Vuchano laboratoriją.

Kai "Twitter" "patikrino faktus" ir užblokavo "The Post" pasakojimus apie Hanterio Baideno nešiojamąjį kompiuterį kaip apie "įsilaužimo medžiagą", kuo tai buvo pagrįsta? Niekuo. Į jį nebuvo įsilaužta; bendrovės darbuotojai tiesiog norėjo pasiteisinimo. Spėju, jiems nepatiko mūsų tonas. Abiem šiais atvejais mūsų "faktų patikrinimai" buvo panaikinti, bet tik po to, kai tai jau buvo nebesvarbu.

Faktų tikrinimo pramonę finansuoja liberalūs magnatai, tokie kaip Džordžas Sorošas, vyriausybės finansuojamos ne pelno siekiančios organizacijos ir pačios technologijų milžinės. Tikrintojai nėra nešališki tiesos arbitrai; jie yra naudingi trukdžiai, kuriais "Facebook" gali pasinaudoti, kad atleistų save nuo atsakomybės. Laisvas žodis tebūnie prakeiktas.