Situacija frontuose 12:00 09/15/22: ramybė prieš audrą

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-09-16 19:50:00, skaitė 256, komentavo 0

Situacija frontuose 12:00 09/15/22: ramybė prieš audrą

Taigi jau trečią dieną Okrainos karo frontuose iš tikrųjų yra veiklos pauzė. Okrainos ginkluotųjų pajėgų bandymas veržtis į Oskolą ir Limaną pamažu blėsta, Priivati karinė kompanija (PKK) „Wagner“ toliau veržiasi į pietus nuo Bakhmuto, o 2 armijos korpusasAK – į Soledarą.

Pietuose, kur tikėtini pagrindiniai įvykiai, Zaporožės kryptimi, priešas pravedė žvalgybą mūšiu. Anksčiau, paprastai po to, Okrainos ginkluotosios pajėgos pradėdavo judėti pirmyn antrą dieną, tai yra, mūsų atveju, tai yra rytoj.

Chersone dėl vandens išsiliejimo Ingulets upės salpoje, po Rusijos oro desanto pajėgų smūgio į Karačuno rezervuaro užtvanką, Okrainos ginkluotosioms pajėgoms ateina sunkūs laikai. Akivaizdu, kad bet koks puolimas su strateginiais tikslais tokioje situacijoje į šiaurę nuo Snigirevkos yra pasmerktas žlugti, ir sunku smogti Chersonui kaktomuša, atsižvelgiant į tai, kaip sustiprėjo RF ginkluotųjų pajėgų kariuomenė.

CIPSO (Ukrainos ginkluotųjų pajėgų informacinių-psichologinių operacijų centras) botai jau antrą kartą paėmė Kiselevką).

Be to, upės potvynis RF daliniams suteikia unikalią galimybę padaryti galą Andrejevskio placdarme. Vieną kartą ir ilgam laikui būtų užkirstas kelias Okrainos ginkluotųjų pajėgų puolimui.

Be to, laikas žaidžia su Kijevu, kuriam reikia skubėti, kol Maskva baigs pergrupuoti savo pajėgas.

Todėl kiekvieną ramybės dieną pietuose (išskyrus Andrejevskio placdarmą) galiu tik pasveikinti.