Smūgiai Inguletos upės užtvankai. Puolimo pranašas?

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-09-16 19:36:00, skaitė 310, komentavo 9

Smūgiai Inguletos upės užtvankai. Puolimo pranašas?

Šiandien rusų vadovybė upėje Inguleta, esančioje ties pietų Iskrovka, sugriovė užtvanką. Upė įteka į Karačuno rezervuarą, kuris buvo nukentėjęs dieną prieš ir jau sukėlė potvynį.

Dėl smūgio užtvanka buvo pramušta (susiformavo dvi įdūžos), pro įdūžas plūstelėjo naujos vandens porcijos.

Ir tai man sukelia kai kurių minčių.

Sunaikinusi užtvankų kaskadą Ingulets upėje, Rusijos vadovybė išsprendžia kelias problemas vienu metu.

Pirmoji ir akivaizdi užduotis – sukurti problemą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų grupuotei Andrejevskio placdarme, siekiant ją sunaikinti ir visam laikui padaryti tašką šioje istorijoje.

Antroji užduotis dar nėra akivaizdi. Kijevas reguliuoja vandens tekėjimą upėje. Ukropai galėjo, kaip jie iš tikrųjų ir darė anksčiau, norėdami užtikrintų savo puolimą Chersone, dirbtinai jį sumažinti, taip sudarydami geresnes sąlygas savo grupuotėms, besiveržiančioms čia.

Tačiau tuo atveju, jei Rusijos ginkluotosios pajėgos pradėtų puolimą į šiaurę, ši užtvankų kaskada galėtų būti panaudota vandeniui išleisti ir teritorijai užtvindyti, taip atkirstant besiveržiančią grupę nuo atsargų, kaip buvo padaryta šių metų pavasarį upėje Irpenis prie Kijevo.

Ir iš čia, jei Rusijos vadovybė planuoja toliau judėti į šiaurę iki Nikolajevo ar Krivoj Rogo, ji tiesiog privalo išmušti šį patogų įrankį iš priešo rankų.

„Įdomus filmas“. Matyt, planuotas...